Мравките отнемат от въглердония диоксид в атмосферата

Мравките отнемат от въглердония диоксид в атмосферата

1

Според Роналд Дорн мравките могат да бъдат използвани много предвидливо от човечеството за отнемане на вредния въглеродния диоксид от атмосферата.

1

Мравки

Мравки - Последните текстове и статии. Мистика, загадки и всичко относно Мравки. Нашите статии за Мравки от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Мравки.
Мравки - Кордицепс - гъбата, която зомбира

Кордицепс - гъбата, която зомбира

21.05.201359821

Кордицепсът, известен още като тибетска гъба или ярца гунбу гъба е известен като панацея за редица заболявания при хората. Наричаното още гъба-червей растение има ужасяващо действие върху насекомите.

Мравки - Мравките откриват залежи от злато

Мравките откриват залежи от злато

21.12.2012011198

В световен мащаб т. нар мравки-златотърсачи може да бъдат сравнени с кучетата и прасетата, чиито определени породи могат да бъдат научени да намират трюфели и да ги изравят.

Мравки - Суеверия с мравки

Суеверия с мравки

12.10.2012018924

От древни времена хората са тълкували почти всяка поява на животно, предмет или природно явление, като знак за добър или лош късмет. Суеверията за мравки са свързани често с лош късмет.

Мравки - И животните имат трето око

И животните имат трето око

15.09.201101978

Гущерите туатари от Нова Зеландия имат трето око, което е снабдено с роговица и зрителен нерв. Третото око на туатарите се намира върху предната горна част на главата им.

Мравки - Корабите от мравки не потъват

Корабите от мравки не потъват

30.05.201103530

Огнените мравки, които обитават Северна и Южна Америка, преминават хиляди километри във вид на кораб, който образуват с телата си. Върху него се разполага на трон царицата.

Мравки - Мравките са по-умни от хората

Мравките са по-умни от хората

12.12.201004733

Мравките са в състояние да решаватсложни математически задачи, когато действат колективно. Техният алгоритъм ще бъде използван за избягване на задръстванията в мегаполисите.

Мравки - Чудо на природата: Мравките се учат като хора

Чудо на природата: Мравките се учат като хора

08.08.201003072

Мравките са в състояние да се учат една друга как да намират храна. Учени установили, че мравката ученик намира храна много по-лесно когато е в тандем с водача, отколкото когато е сама

Мравки - Все по-често животните стават герои

Все по-често животните стават герои

18.07.201002006

Доскоро се смяташе , че само хората са способни на героични постъпки, без да го правят от користни подбуди. Това обаче важи и за делфините, прилепите, биволите, маймуните и дори мравките.

Мравки - Мравки умират в самота, за да спасят мравуняка от епидемия

Мравки умират в самота, за да спасят мравуняка от епидемия

22.02.201002247

Когато усетят, че са поразени от смъртоносна болест или ги очаква друга кончина, мравки от вида Temnothorax unifasciatus напускат мравуняка. Така спасяват другите от епидемия.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни