Откриха момичето Маугли, отгледано от маймуни

Откриха момичето Маугли, отгледано от маймуни

8-годишно момиче, което не може да говори или да ходи, защото е било отгледано от маймуни, е открито в Индия. Заради сходната съдба с Маугли от Книга за джунглата тя бе кръстена с неговото име.

1

Маймуни

Маймуни - Новите заглавия и статии. Необясними явления, загадки и всичко за Маймуни. Любопитни статии за Маймуни от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Маймуни.
Маймуни - Смях! Първите описания на неща, които днес приемаме за даденост

Смях! Първите описания на неща, които днес приемаме за даденост

02.03.201701103

Нашият свят е странно място, пълно с невероятни неща. Често приемаме много от тях, че са даденост. От дълго време човечеството е оставило назад в миналото си ококореното си въодушевление към поредните открития на изследователите. Но какво е било в началот

Маймуни - Зъл руски учен опитвал да създаде маймуно-човек

Зъл руски учен опитвал да създаде маймуно-човек

07.12.201601451

Разтърсващо опити на руски учен изплуваха наяве. Всъщност слухове за зловещите експерименти на д-р Иля Иванов се носят от десетилетия, но едва след края на Студената война разсекретени архиви доказват, че те не са само легенди.

Маймуни - Свързаха маймунски мозъци с компютър

Свързаха маймунски мозъци с компютър

23.07.20150521

Американски учени от университета Дюк създадоха биологичен компютър, като свързаха мозъците на няколко маймуни в една система, способна да решава прости задачи и да се справя с поставени проблеми.

Маймуни - Има Планета на маймуните

Има Планета на маймуните

01.01.201502441

Планетата на маймуните реално съществува. Там живеят десетки на брой пенсионирани лабораторни шимпанзета. През целия си живот те са били използвани за медицински изследвания

Маймуни - Историята на жената, отгледана от маймуни

Историята на жената, отгледана от маймуни

12.08.201406078

Преди 2 години колумбийката Марина Чапман взриви света с признанието, че като дете е живяла 5 години в джунгла в Колумбия и е била отгледана от маймуните капуцини.

Маймуни - И маймуните са връзкари в издигането в йерархията

И маймуните са връзкари в издигането в йерархията

04.08.20140599

Оказва се, че и при маймуните по-лесно се издигат тези, които са подпомогнати от майка или сестра с авторитет в стадото. Докато някои представители трябва да се борят за мястото си, други го наследяват по майчина линия.

Маймуни - Шимпанзетата си общуват с 19 знакови послания

Шимпанзетата си общуват с 19 знакови послания

09.07.20140549

Учени от Университета Сейнт Андрюс в Шотландия успяха да разчетат жестовете, с които шимпанзетата общуват помежду си. Маймуните общуват помежду си чрез 19 комбинирани жеста.

Маймуни - Социална мрежа за маймуни

Социална мрежа за маймуни

28.07.20130893

Учени от университета в Сейнт Андрюс, Великобритания забелязаха, че иновациите при маймуните не се разпространяват по хаотичен начин, а в зависимост от социалната активност на животните в съответната група.

Маймуни - Нещата, които правят хората специални

Нещата, които правят хората специални

01.07.201303771

Знаете ли кой е върховния хищник, който е отговорен за убиването на над 100 милиона акули, само в рамките на една календарна година. Не? Това са хората.

Маймуни - Учени: Човекът е произлязъл от водна маймуна

Учени: Човекът е произлязъл от водна маймуна

25.05.201304926

Водна маймуна е прародителят на съвременния човек, става ясно от нови проучвания за произхода на хората. Това опровергава теорията за произхода ни от маймуните, тъй като в нея не са споменати водни създания.