Изгориха жена жива в Парагвай - била вещица

Изгориха жена жива в Парагвай - била вещица

Адолфина Окампос, която е част от племенна общност в Парагвай, е била изгорена жива, защото е смятана за вещица. Преди около година тълпа от разярени хора в Папуа Нова Гвинея също изгори жена, която смятали за вещица.

1

Магьосничество

Магьосничество - Най-новите текстове и статии. Паранормални явления, загадки и всичко касещо Магьосничество. Материали за Магьосничество от Средновековието до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Магьосничество.
Магьосничество - Четири реални истории за вещици

Четири реални истории за вещици

21.08.20131212901

Историите за вещици интригуват хората от древни времена. Винаги се е търсел отговор на въпроса – наистина ли съществуват. Тези същества са спрягани като приказни образи, вечерящи с малки деца и като реално съществуващи жени, осъществяващи връзка с Дявола.

Магьосничество - Български магии

Български магии

06.07.2013315226

Българските магии от древността са правени с цел да донесат щастие и за да предпазват от злото. През годините тяхната тайнственост е пазена от баячки, врачки и магьосници. Тайнството е забулено в мистерии, като знанието за него е предавано от поколения

Магьосничество - За котките и вещерството

За котките и вещерството

25.04.20131312602

Черните котки са придружителки на вещици, магьосници, гадатели. Различни суеверия по света, свързани с черната котка. Легенди за черната котка.

Магьосничество - Разкриха средновековни тайни в катедралата в Норич

Разкриха средновековни тайни в катедралата в Норич

19.03.201305193

Истинската тръпка при откритията се появява, при откриването на неизвестен досега средновековен надпис. Той може да се види само със специално осветление.

Магьосничество - Разликата между магьосничество и шаманство

Разликата между магьосничество и шаманство

01.02.201302966

Много хора смятат че магьосничество и шаманизъм са всъщност едно и също. Наистина, те са взаимно свързани и имат много допирни точки, но трябва да се отбележи, че имат и много съществени разлики помежду си.

Магьосничество - Наказанията през Елизабетинската Епоха

Наказанията през Елизабетинската Епоха

25.01.201302995

Наказанията за престъпление през Елизабетинската Епоха са били един вид публично зрелище. Те били изпълнени с жестокост и насилие. На много наказания и екзекуциите са били свидетели стотици хора.

Магьосничество - Вещиците и Елизабетинската Епоха

Вещиците и Елизабетинската Епоха

17.01.201302465

Така наречените бели вещици са били много уважавани и ценени, поради лечебните си способности и помощта, която указвали на нуждаещи се. Те са разграничавани от черните, които имали връзка с Дявола.

Магьосничество - Преследването на вещиците през Средновековието

Преследването на вещиците през Средновековието

15.01.201304786

Уличаването и идеята, че вещиците са зло започнали от църквата, но преследването им, може да се разглежда и като съвместен акт между мъже и жени на местно ниво. Хиляди жени намерили смъртта си по време на лова на вещици

Магьосничество - Могъщата сила на проклятията

Могъщата сила на проклятията

29.09.2011018078

Обикновено проклятията се свързват с примитивните култури и провинциалното магьосничество. Какво е всъщност проклятието? То се дели на три вида: пряко, родово и магическо.

Магьосничество - Елфите били потомци на атлантите?

Елфите били потомци на атлантите?

18.12.201005897

В много легенди се говори за елфите. Това са създания с крехко и миниатюрно телосложение, и издължена и заострена форма на ушите. Но най-голямата разлика са магосническите способности на елфите.