Сензационно! НАСА откри форми на живот на Марс

Сензационно! НАСА откри форми на живот на Марс

На Марс са открити признаци на живот, съобщи НАСА на официална прес конференция, която се проведе вчера, 7 юни. Откритието е направено с марсохода Кюриосити.

1

Кюриосити

Кюриосити - Последните заглавия и статии. Мистика, загадки и всичко за Кюриосити. Нашите статии за Кюриосити от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Кюриосити.
Кюриосити - Марсоходът Кюриосити откри следи от живот на Червената планета

Марсоходът Кюриосити откри следи от живот на Червената планета

05.11.20160923

Последната мисия на марсохода Кюриосити е регистрирала изпускане на метан, а този газ е отпадъчен продукт единствено от живи организми и по тази логика астрофизиците от НАСА смятат, че откритието в доказателство за живот на Марс.

Кюриосити - Кюриосити засне риба на Марс

Кюриосити засне риба на Марс

01.04.201601078

Кадри, които марсоходът Кюриосити засне, предизвикаха поредната сензация в публичното пространство. На снимки от повърхността на Марс ясно се виждат запазените останки от риба.

Кюриосити - На Марс вероятно е имало езера преди милиарди години

На Марс вероятно е имало езера преди милиарди години

07.10.20150575

Експерти предполагат, че върху кратера Гейл на Марс преди милиарди години са текли потоци и дори е имало цели езера. Марсоходът Кюриосити вече е стигнал този кратер и изпрати първата снимка

Кюриосити - НАСА изпраща вертолети на Марс

НАСА изпраща вертолети на Марс

29.01.20150860

От американската агенция за Национално управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство /НАСА/ обявиха, че възнамеряват да заменят в близко бъдеще използваните в мисиите за изследване на марсианската повърхност марсоходи.

Кюриосити - Метан и органични съединения доказват живота на Марс

Метан и органични съединения доказват живота на Марс

18.12.20140913

Ново откритие на американския марсоход Кюриосити доказва, че на Червената планета съществуват условия за живот. Представители на НАСА съобщиха, че на Марс има метан и органични съединения.

Кюриосити - Доказано: На Марс е имало древно езеро

Доказано: На Марс е имало древно езеро

13.12.201401022

Curiosity е най-модерният модел марсоход, изпращан в орбита до момента. Той е способен да развива до 90 км/ч. Наскоро той направи сензационно откритие, че на Марс преди милиарди години е имало голямо езеро

Кюриосити - Разгадаха мистерията за блуждаещия камък на Марс

Разгадаха мистерията за блуждаещия камък на Марс

17.02.201403050

Американски научен екип обяви, че е разгадал мистерията на блуждаещия камък, който марсоходът Опортюнити засне преди един месец на Марс да се движи сам по повърхността на Червената планета.

Кюриосити - Заснетата фигура на Марс е на жена

Заснетата фигура на Марс е на жена

08.11.2013020169

Експертът по извънземни аномалии Джоузеф Скипер твърди, че заснетата преди години фигура на Марс е на жена.

Кюриосити - Как се е изменила атмосферата на Марс

Как се е изменила атмосферата на Марс

31.10.201301437

На Марс е имало въглероден диоксид – това стана ясно. Но какво ли може да е довело до настоящата му липса? Отговор на този въпрос откриха учени от учени

Кюриосити - Марсианците са дишали водород?

Марсианците са дишали водород?

11.06.201302157

Ако Марс крие под повърхността си по-топли температури и вода в течно състояние, е напълно възможно марсиански форми на живот, които дишат водород, да процъфтяват и да се развиват.