Разкопаха ценна златна монета в антична крепост

Разкопаха ценна златна монета в антична крепост

Археолози са открили златна монета от края на IV и началото на V век при разкопки в първомайското село Драгойново. Експедицията е ръководена от доцент Иван Джамбов.

1

Златни монети

Златни монети - Последните текстове и материали. Мистика, загадки и всичко относно Златни монети. Материали за Златни монети от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Златни монети.
Златни монети - Разкопаха златно съкровище в центъра на Варна

Разкопаха златно съкровище в центъра на Варна

22.06.201503232

На неочаквана златна находка попаднаха археолози в центъра на Врана. Глинен съд, пълен с 27 старинни златни монети, бе открит при строително-ремонтни дейности на централния за морската столица булевард Княз Борис I.

Златни монети - Златни монети и некропол разкопаха край Калиакра

Златни монети и некропол разкопаха край Калиакра

18.09.201402031

При разкопки край нос Калиакра беше намерен некропол и две златни монети от 18 карата. Монетите са били поставени върху очите на един от откритите скелети.

Златни монети - Откриха съкровище край Бургас

Откриха съкровище край Бургас

12.10.201304650

На остров Света Анастасия край Бургас бяха открити части на златен кръст, ръкописна Библия и десетки монети след ремонтни дейности на острова.

Златни монети - Съкровището на Стара планина

Съкровището на Стара планина

03.03.2013016893

Стара планина крие много съкровища, които са заровени от хайдути и турци и все още очакват да бъдат намерени. Те са били заровени по време на османското робство.