Защо нощта срещу Богоявление е вълшебна?

Защо нощта срещу Богоявление е вълшебна?

Богоявление е един от големите християнски празници. Празникът се нарича още Водици. В основата му лежат прастари знания на българите за магическата сила на водата

1

Богоявление

Богоявление - Актуални теми и публикации. Необясними явления, загадки и всичко относно Богоявление. Материали за Богоявление от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Богоявление.
Богоявление - Днес посрещаме Йордановден

Днес посрещаме Йордановден

06.01.201902267

На 6 януари православните християни честват един от най-големите християнски празници – Йордановден, или наричан още Богоявление. Вижте традициите за Йордановден

Богоявление - Празнуваме Зимния Кръстовден. Тази нощ се сбъдват всички молитви!

Празнуваме Зимния Кръстовден. Тази нощ се сбъдват всички молитви!

05.01.201907729

Ден преди Богоявление, на 5 януари, отбелязваме Зимния Кръстовден, който се нарича още Попова Коледа, Кръстци и Водокръщи. Това е последният ден от мръсните дни, започнали след Коледа – 25 декември.

Богоявление - На Йордановден е покръстен Исус Христос

На Йордановден е покръстен Исус Христос

06.01.201602387

Йоан Кръстител е покръстил Исус Христос във водите на река Йордан на 6 януари. Той проповядвал покръстването като начин за опрощаване на греховете. Главата му била поискана от Саломе.

Богоявление - Днес празнуваме Богоявление

Днес празнуваме Богоявление

06.01.201202131

На 6 януари се празнува Богоявление. На този ден празнуват именния си ден Йордан, Йорданка, Дана, Данчо, Божана и Богдана, Богдан. Това е денят на кръщението на Исус Христос.