Ахил и Хектор - двубоят между два титана

Ахил и Хектор - двубоят между два титана

Омировата поема Илиада разказва историята на едно от най-разтърсващите събития на древността, Троянската война, в резултат на която загива една изключителна цивилизация - тази на троянците.

1

Ахил

Ахил - Последните заглавия и материали. Мистика, загадки и всичко за Ахил. Любопитни статии за Ахил от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Ахил.
Ахил - Ахил може да е бил българин

Ахил може да е бил българин

07.02.2014116017

Древни керамични плочки от преди 16 века могат да се окажат неоспоримо доказателство, че древногръцкият герой Ахил всъщност е бил българин.

Ахил - Александър Македонски по пътя на славата

Александър Македонски по пътя на славата

02.04.201333943

На 20-годишна възраст Александър е коронясан. Когато седнал на трона, той наследил велика армия и сериозни политически вълнения. Александър Македонски е един от най-великите пълководци

Ахил - Митът за Троянската война

Митът за Троянската война

23.02.2012924759

Митът за троянската война е един от най-известните. Хубавата Елена става повод за война между гърците и троянците. Една легенда за Ахил, Хектор, Агамемнон и хубавата Елена.

Ахил - Детството и успеха на Александър Македонски

Детството и успеха на Александър Македонски

17.09.201058444

Александър Велики: един от най-необикновените и загадъчни войни на всички времена. Историята на Александър Македонски в Елада, баща му цар Филип, майка му Олимпияда и Троянската война.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни