Алберт Айнщайн - живот, факти и открития

Алберт Айнщайн - живот, факти и открития

Алберт Айнщайн е роден в Германия на 14 март 1879 година в град Улм. Умира на 18 април 1955 г в САЩ. Смята се, че Айнщайн е най-влиятелният физик на 20-ти век.

1

Алберт Айнщайн

Алберт Айнщайн - Най-новите заглавия и статии. Паранормални явления, загадки и всичко на тема Алберт Айнщайн. Нашите статии за Алберт Айнщайн от вековете до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Алберт Айнщайн.
Алберт Айнщайн - Заговорът за убийството на Алберт Айнщайн

Заговорът за убийството на Алберт Айнщайн

16.09.20180469

Представяте ли си, че някой е заговорничил за убийството на най-великия учен? В началото на 20 век Айнщайн е бил доста известен и с това привлякъл завист и злонамерени планове.

Алберт Айнщайн - Интелигентните и изобретателни обиди, които останаха в историята

Интелигентните и изобретателни обиди, които останаха в историята

25.07.201801734

От политиците и лидерите до актьорите и писателите, тези хора често са източник на някои от най-големите обиди в историята. Някои от обидите са срещу лица, някои срещу цели групи хора (най-често мъже), а други са по отношение на държави или нации.

Алберт Айнщайн - Странностите на Айнщайн, за които са знаели само неговите близки

Странностите на Айнщайн, за които са знаели само неговите близки

05.05.201802238

Името Алберт Айнщайн е синоним за гений и въпреки че постиженията му във физиката са неоспорими, у дома той е показвал доста по-различно лице. Към най-близките си хора той е бил доста суров.

Алберт Айнщайн - Писмо на Айнщайн до сина му разкрива как да учим успешно

Писмо на Айнщайн до сина му разкрива как да учим успешно

16.06.201701352

На 4 ноември 1915 година Алберт Айнщайн току-що е завършил труда, който ще му донесе световна слава и прозвището Геният – Теорията за относителността. Това той пише писмо до 11-годишния си син, споделяйки му тайната как да научиш нещо.

Алберт Айнщайн - Предлагали са на Айнщайн поста на президент

Предлагали са на Айнщайн поста на президент

19.02.20170326

Човекът, чието име днес е синоним за гений, на 73-годишна възраст едва не е станал президент на Израел. Тъй като Алберт Айнщайн е евреин, му предлагали поста без провеждане на избори.

Алберт Айнщайн - Айнщайн e прав! Открити са гравитациите вълни, които прогнозира

Айнщайн e прав! Открити са гравитациите вълни, които прогнозира

12.02.201601408

Обявиха на конференция във Вашингтон, че за първи път са успели са засекат гравитационните вълни, които според хипотезата смущават времето и пространството.

Алберт Айнщайн - Най-любопитното за Нобеловите награди

Най-любопитното за Нобеловите награди

06.10.20140798

Тази година Нобеловите награди ще бъдат връчени на 6 октомври. Наградите носят името на техния създател Алфред Нобел и около тяхното връчване винаги е имало любопитни факти.

Алберт Айнщайн - Животът през очите на Алберт Айнщайн

Животът през очите на Алберт Айнщайн

08.07.201402980

През своят житейски път Алберт Айнщайн е направил много за света и думите му са прозорец за хиляди хора. Цял свят се прекланя пред Айнщайн, а самият той се е прекланял пред Учителя Петър Дънов от България

Алберт Айнщайн - На какво се дължи гениалността на Айнщайн

На какво се дължи гениалността на Айнщайн

04.11.201305778

Алберт Айнщайн е известен немски физик–теоретик, философ и писател от еврейски произход. Работил през голяма част от живота си в Швейцария и Съединените щати, той е смятан за един от най-влиятелните и известни учени и интелектуалци за всички времена.

Алберт Айнщайн - Сънищата - послания от нашето подсъзнание

Сънищата - послания от нашето подсъзнание

08.05.2013011337

Учени от Харвард твърдят, че са установили, че когато човек изпадне в трудна ситуация, може да открие най-ефективните методи да излезе от нея по време на сън.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни