Sanovnik.bg»Ако се разведат, не искам при баща ми

Ако се разведат, не искам при баща ми

Ако се разведат, не искам при баща ми
Здравейте .
Аз съм момиче на 15години . Родителите ми се обичат , личи си , но баща ми е алкохолик . В момента живеем всички заедно , аз , майка ми , баща ми и сестра ми . Сестра ми е на 10г.

Преди няколко месеца се преместихме да живеем в апартамент , за да не сме в къщата на баща ми заради майка му . Имаше много проблеми покрай майка му и сестра му . Води се дело и родителите ми ги осъдиха . Живеехме при родителите на майка ми за известно време , докато намерим жилище . Преместихме се , нещата вкъщи бяха добре , но до известно време .

Баща ми няма ден, в който да не пие , посягаше на майка ми дори и на мен . Но преди седмица чашата преля . Баща ми беше много пиян и отново посегна на майка ми , но този път аз нямах сили да му попреча да и посегне , просто защото ме беше страх от последния път . Извиках полиция , майка ми успя да излезе някак от апартамента . Полицията дойде , около 10мин. тропаха на врата , но той не отваряше , накрая отвори , заби се с полицаите , задържаха го за 18часа .

Когато са го пуснали се е прибрал в апартамента. Аз се прибрах доста след него , но си беше в стаята , кротко и мирно . На следващия ден , отново посегна към алкохола . Но аз не спах вкъщи , въпреки това нищо не е ставало , поддържах връзка с майка ми . На следващия ден говорих с мама да се разведат , но проблема е , че заплатата и е 300лв. Апартамента не е голям , но стига , наеме му е 150лв. мама внася и заем , всеки месец по 100лв. Някакъв си не се получава да издържа мен , сестра ми и нея си с 50лв на месец . Отделно се плащат ток и вода.

Днес става точно 1седмица от разправията . Онзи ден баща ми ми каза да му извадя сак , беше си изпразнил шкафовете . Вече втори ден сака му седи с дрехите , но днес , когато се прибра отново пиян ме попита къде ще остана и с кого .
Честно да си призная , не искам при него защото пие, а мама няма да се справи с мен и сестричката ми . Цяла седмица , майка спи в моята стая , днес баща ми и каза да си отиде където и е мястото .

Въпроса ми е дали , ако се разведат и съдът реши , че трябва да останем при майка ми ще го задължат ли да ни дава някаква пари ? Мама се притеснява от това , че няма да може просто да ни издържа с 300 - те лева на месец .
Аз бих работила за да и помогна , но на 15 съм как , какво ще работя . Това , което се случва у дома не го пожелавам на никого , защото наистина е кошмарно . Знам , че по света има хиляди хора със същите проблеми дори и такива , които са по - зле .

Благодаря за обърнатото внимание и моля съдействайте ми .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 4
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
Анабел
Анабел
15.06.2014 22:47
Никой съд няма да присъди децата на баща алкохолик.друг случай би бил ако майката пие,съдът го дава нс бащата или на настойник.
1
0
Анабел
Анабел
15.06.2014 22:43
Бъди спокойна! Децата остават при майката до 18 г. После като пълнолетна решаваш сама.
1
0
Рамбо
Рамбо
15.06.2014 15:02
Щом е посягал и ако има доказателства(а и щом на полицията тръгнал)няма шанс да си при него смисъл може би само събота неделя през седмица ще си при него предполагам ще го задължат да изплаща там некви неща
0
0