Предупрежденията на Сивия човек от Паулис Айлънд

Предупрежденията на Сивия човек от Паулис Айлънд

Паулис Айлънд е малко градче в щата Южна Каролина, което има нещастието да се намира на пътя на повечето урагани, които традиционно вилнеят в района. Подобно на десетки други градове и Паулис Айлънд често понася щети вследствие на природните стихии.

За нещастие на местните жители за изминалите 2 столетия Паулис Айлънд е ударен от петте най-силни урагана в историята, в това число урагана Хейзъл през 1954 година и урагана Хюго през 1989 година.

И преди всяко от тези природни бедствия жителите на Паулис Айлънд са получавали предупреждение от загадъчен мъж, облечен в сиво.

Щастливците, които са видели или са говорили със Сивия човек от Паулис Айлънд, не само, че са се спасили от смъртоносната стихия, но и имуществото им е останало абсолютно непокътнато, докато покрай тях всичко тънело в разруха.

За срещата си със Сивия човек два дни преди смъртоносният ураган Хюго да нанесе значителни щети на Паулис Айлънд разказват Джим и Клара Мур. Те са имали късмета да видят загадъчния мъж на местния плаж.

Предупрежденията на Сивия човек от Паулис Айлънд

По време на следобедната разходка те видели загадъчния мъж, но когато го приближили и се опитали да го поздравят, той изведнъж изчезнал пред очите им.

Има известни разлики в начина по който хората, срещнали Сивия човек, го описват. Но всички са категорични, че той задължително е облечен в сиво и обикновено стои на плажа, или слиза от дюните. Понякога просто стои на брега и маха с ръка към лодките.

Откъде идва Сивият човек и защо предупреждава жителите на малкото градче за бедствия, никой не може да каже със сигурност.

Една от легендите е, че това е духът на безумно влюбен мъж, който тръгнал към любимата си, но затънал в блатото и загинал. Малко след смъртта си той се явил на любимата си и и наредил на напусне града заедно с цялото семейство.

Изплашени, те го послушали, а няколко дни по-късно смъртоносен ураган опустошил градчето, пощадявайки само плантацията на любимата му.

Има хора, които вярват, че Сивият човек е духът на пирата Черната брада, а други смятат, че това е трагично загиналият притежател на местния хотел.

Който и да е загадъчният мъж в Сиво, местните жители винаги са готови да се вслушат в предупрежденията му.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

margi.Shn
margi.Shn
18.06.2017 15:49
Невероятно! Който и да е бил е бил добър човек!
2
0