Кои бяха най-големите научни открития за 2016 година

Кои бяха най-големите научни открития за 2016 година

0

Няколко научни открития бяха истински пробив през 2016 година, а списание Сайънс събира най-големите от тях, които могат да променят напълно познатия ни свят.

1

Открития

Открития - Най-новите заглавия и материали. Мистерии, загадки и всичко за Открития. Нашите статии за Открития от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Открития.
Открития - Българските открития, които промениха света завинаги

Българските открития, които промениха света завинаги

06.06.20160496

Българинът винаги е бил много талантлив. За съжаление повечето от най-великите открития на нашенци са направени извън граница. Това не пречи да се гордеем с тях. След тях светът никога вече не беше същият.

Открития - Осем открития, които могат да променят живота ви!

Осем открития, които могат да променят живота ви!

20.05.201601513

Редица световни експерти определят последното десетилетие като златно време за медицината. Само за този кратък период от време учените изобретиха медицинска технология, която дори в началото на това десетилетие изглеждаше като научна фантастика.

Открития - Пет исторически находки, които никой все още не е разгадал

Пет исторически находки, които никой все още не е разгадал

14.10.201504865

Въпреки напредъка на науката археолозите до ден днешен продължават да се сблъскват с въпроси, на които не могат да дадат отговор. Предлагаме на вниманието ви пет забележителни археологически открития, за които науката няма отговор.

Открития - Забележителните открития, направени под влиянието на наркотици

Забележителните открития, направени под влиянието на наркотици

09.10.201501237

Широко разпространяван мит е, че някои забранени стимуланти могат да провокират до такава степен креативността на един човек, че той да стигне велики научни открития, засягащи цялото човечество.

Открития - Румънски учени създадоха изкуствена кръв

Румънски учени създадоха изкуствена кръв

01.11.201301353

Учени от румънския университет Бабеш-Боляй в Клуж-Напока създадоха изкуствена кръв без никакви странични ефекти.

Открития - История на забранените изобретения

История на забранените изобретения

02.10.201334998

В днешно време науката и технологията са се развили достатъчно, за да улеснят живота на хората. Но все още има накъде да се развиваме и има още да се учим на това как да използваме по-оптимално ресурсите на природата.

Открития - Открития в пустинята Гоби

Открития в пустинята Гоби

02.06.201306327

Провежданите разкопки и проучвания са в село Лицян, провинция Ханус. То е разположено в самата периферия на пустинята, в северозападен Китай. Направени са редица ДНК изследвания на местното население.

Открития - Откриха Атлантида край бреговете на Бразилия

Откриха Атлантида край бреговете на Бразилия

09.05.2013110833

Необичайно откритие на дъното на Атлантическия океан може би най-накрая ще сложи точка на въпроса съществувала ли е Атлантида. Останки от древен континент са открити край бреговете на Бразилия.

Открития - Най-старият слънчев часовник в света е български!

Най-старият слънчев часовник в света е български!

08.05.2013135973

Откриха най – стария слънчев часовник в света. Древен слънчев часовник още от времето на прототраките беше открит случайно в района на община Минерални бани, хасковска област.

Открития - Големите грешки на великите учени

Големите грешки на великите учени

28.03.201326671

Великите учени като Галилей и Айнщайн също допускат грешки, за които не е известно на широката общественост. Така например Галилей бил убеден, че приливите не се влияят от Луната.

В актуалната страница ще откриеш избрани заглавия и публикации за Открития. Нашият екип се стреми да публикува често любопитни текстове на тема Открития. Пишете ни ако имате предложения или въпроси, ще се радваме да разширим показаните статии за Открития. Съновник.бг - сайт за интерпретиране на сънища, загадки, мистика и Открития. Открития, съвети и потребителски оценки.