Депресията може да бъде предсказана

Депресията може да бъде предсказана

1

Последни проучвания показват, че депресията може да бъде предсказана, съобщава Дейли Мейл. Това е възможно благодарение на малка част от мозъка ни, наречена амигдала. Изследователите открили, че нейното медицинско наблюдение може да помогне с борбата с ко

1

Мозък

Мозък - Новите теми и материали. Необясними явления, загадки и всичко на тема Мозък. Нашите статии за Мозък от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Мозък.
Мозък - Колко трябва да спим, за да имаме нови спомени

Колко трябва да спим, за да имаме нови спомени

06.09.20160238

Всички трябва да спим. Без да твърдим, че проспиваме живота си, в действителност човек прекарва близо една трета от отреденото си време в това състояние. Учените по цял свят отдавна са объркани от това, какво се случва с мозъка ни по време на нощта.

Мозък - Трансхуманистите знаят тайната на вечния живот

Трансхуманистите знаят тайната на вечния живот

08.07.20160820

От зората на времето хората се опитват да се освободят от границите, които им поставят човешките тела – болка, болести, смърт. Ново движение, набиращо все по-голяма популярност, сега се стреми да облече това отклошено човешко въжделение в. . .

Мозък - Съживяват мъртвите с Ефекта на Лазар

Съживяват мъртвите с Ефекта на Лазар

11.05.20160618

В по-голямата част на света един човек се обявява за мъртъв при необратима и пълна загуба на функциите на мозъка. Това състояние е известно като мозъчна смърт. Колкото и окончателно да звучи това обаче, американска компания твърди, че смъртта не може да б

Мозък - Доза ЛСД на ден дава свръхсили на човешкия мозък

Доза ЛСД на ден дава свръхсили на човешкия мозък

14.04.201601106

Доказано, че когато човек употребява ЛСД, всички части на мозъкът му работят интегрирано, докато в нормално състояние функциите им не са свързани една с друга.

Мозък - Потвърдиха Ефекта Моцарт! Музиката му ни прави по-умни

Потвърдиха Ефекта Моцарт! Музиката му ни прави по-умни

04.02.201602049

Експеримент на Института за науките за живота и технологиите в Китайския университет за радиоелектроника и технологии потвърди теорията, че творбите на Моцарт могат да направят хората по-умни.

Мозък - Магнитни импулси в мозъка променят мнението и вярата ни

Магнитни импулси в мозъка променят мнението и вярата ни

27.10.20150817

Транскраниална магнитна стимулация – така се нарича иновативният метод, чрез който учените могат да променят мнението и дори вярата на хората. За целта те използват магнитни импулси, изпращани директно в мозъка.

Мозък - Мозъкът старее заради недоспиване

Мозъкът старее заради недоспиване

23.10.201502016

Заради недостига на сън мозъкът старее по-бързо и хората, които не си доспиват страдат по-често от деменция, Алцхаймер и други болести, свързани с паметта.

Мозък - Нанороботи в мозъка ни правят суперхора през 2030 година

Нанороботи в мозъка ни правят суперхора през 2030 година

19.10.20150606

Водещите компютърни специалисти излизат от обичайната си сферата на дейност. Те са категорични, че ако в човешкият мозък бъдат имплантирани малки роботи-импланти, свързани с компютърните мрежи, това ще ни позволи да контактуване директно чрез тях.

Мозък - Не се плашете, ако имате халюцинации! Нормално е

Не се плашете, ако имате халюцинации! Нормално е

14.10.20150616

Учени от Кеймбридж са на мнение, че халюцинациите, характерни за психичните разстройства, могат да се окажат естествена реакция на мозъка. Чрез нея той се опитва да придаде смисъл на заобикалящия го свят.

Мозък - Имате лоша памет? Вижте как да увеличите капацитета на мозъка си!

Имате лоша памет? Вижте как да увеличите капацитета на мозъка си!

16.09.201502832

Ново американско проучване показва, че работната памет при човек има забележителна липса на ментална сила, но също така и че тя в изключителни ситуации може да активира допълнителни визуални и звукови процеси, протичащи в мозъка

В Съновник.бг на тази страница ще откриеш последните теми и статии за Мозък. Нашият екип се старае да публикува често разнородни материали на тема Мозък. Пишете ни ако имате коментари или въпроси, ще се радваме да разширим събраните материали за Мозък. Съновник.бг - портал за интерпретиране на сънища, загадки, мистерии и Мозък. Мозък, съвети и мнения.