Предричайте бъдещето! Мозъкът ви го може

Предричайте бъдещето! Мозъкът ви го може

Учените от Университета Radboud в Холандия доказаха, че човешкият мозък има способността да предвижда бъдещето и визуално да си представи, събития, които предстоят да се случат.

1

Мозък

Мозък - Новите теми и материали. Необясними явления, загадки и всичко на тема Мозък. Нашите статии за Мозък от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Мозък.
Мозък - Изобретиха устройство за четене на мисли

Изобретиха устройство за четене на мисли

23.04.20170246

Група японски учени съобщиха, че са разработили устройство, което може да чете мислите на хората чрез разгадаване на техните мозъчните вълни. Машината е създадена с цел да помогне на хората, страдащи от синдpoма нa зaключeния чoвeк, да общуват.

Мозък - Мит е, че творците използват предимно дясната половина на мозъка

Мит е, че творците използват предимно дясната половина на мозъка

27.02.20170236

Сигурно често сте чували, че хората с креативно мислене използват повече дясната половина на мозъкът си, докато аналитичните и логичните имат по-силно развито ляво мозъчно полукълбо. Според учените това становище е грешно.

Мозък - Намериха къде е коренът на злото в човек

Намериха къде е коренът на злото в човек

18.02.201701492

Изследване на учените от Нюйоркския университет в САЩ са установили коя е зоната в човешкия мозък, провокираща злото. Само една е областта, която ни кара да бъдем злонамерени.

Мозък - Учени откриха истинската причина защо хората трябва да спят

Учени откриха истинската причина защо хората трябва да спят

12.02.20170804

В продължение на години учените от цял свят се опитваха да разберат точно поради каква причина хората трябва да спят в продължение на приблизително една трета от деня и по-голямата част от живота си.

Мозък - Депресията може да бъде предсказана

Депресията може да бъде предсказана

22.09.201602723

Последни проучвания показват, че депресията може да бъде предсказана, съобщава Дейли Мейл. Това е възможно благодарение на малка част от мозъка ни, наречена амигдала. Изследователите открили, че нейното медицинско наблюдение може да помогне с борбата с ко

Мозък - Колко трябва да спим, за да имаме нови спомени

Колко трябва да спим, за да имаме нови спомени

06.09.20160333

Всички трябва да спим. Без да твърдим, че проспиваме живота си, в действителност човек прекарва близо една трета от отреденото си време в това състояние. Учените по цял свят отдавна са объркани от това, какво се случва с мозъка ни по време на нощта.

Мозък - Трансхуманистите знаят тайната на вечния живот

Трансхуманистите знаят тайната на вечния живот

08.07.201601225

От зората на времето хората се опитват да се освободят от границите, които им поставят човешките тела – болка, болести, смърт. Ново движение, набиращо все по-голяма популярност, сега се стреми да облече това отклошено човешко въжделение в. . .

Мозък - Съживяват мъртвите с Ефекта на Лазар

Съживяват мъртвите с Ефекта на Лазар

11.05.20160946

В по-голямата част на света един човек се обявява за мъртъв при необратима и пълна загуба на функциите на мозъка. Това състояние е известно като мозъчна смърт. Колкото и окончателно да звучи това обаче, американска компания твърди, че смъртта не може да б

Мозък - Доза ЛСД на ден дава свръхсили на човешкия мозък

Доза ЛСД на ден дава свръхсили на човешкия мозък

14.04.201601282

Доказано, че когато човек употребява ЛСД, всички части на мозъкът му работят интегрирано, докато в нормално състояние функциите им не са свързани една с друга.

Мозък - Потвърдиха Ефекта Моцарт! Музиката му ни прави по-умни

Потвърдиха Ефекта Моцарт! Музиката му ни прави по-умни

04.02.201602164

Експеримент на Института за науките за живота и технологиите в Китайския университет за радиоелектроника и технологии потвърди теорията, че творбите на Моцарт могат да направят хората по-умни.