Най-ненормалните случаи от практиката на Фройд

Най-ненормалните случаи от практиката на Фройд

0

В своята практика Зигмунд Фройд се е сблъсквал с няколко доста странни случаи. Тези пациенти, освен че свалят границите на общоприетите норми преди век, поставят и началото на основни теории в психоанализата.

1

Зигмунд фройд

Зигмунд фройд - Актуални заглавия и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко за Зигмунд фройд. Материали за Зигмунд фройд от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Зигмунд фройд.
Зигмунд фройд - Цитати за живота на Зигмунд Фройд

Цитати за живота на Зигмунд Фройд

08.05.201513690

Трудът и наблюденията на Зигмунд Фройд поставят истинска революция в съвременната наука и дават начало на изцяло нов предмет, обясняващ човешкото поведение – психологията.

Зигмунд фройд - Съновникът на Зигмунд Фройд

Съновникът на Зигмунд Фройд

13.03.2015320262

Сънищата според психоанализата на Зигмунд Фройд показват нашите несъзнателни страхове и желания. Именно чрез посланията в съня може да разберем нашите подсъзнателни мисли.

Зигмунд фройд - Съновникът на Фройд – част 2

Съновникът на Фройд – част 2

22.10.201469578

Това, което сънуваме, показва несъзнателните ни желания и страхове според психоанализата. Именно заради това експертите са съставили съновник, в който тълкуват най-популярните образи от сънищата.

Зигмунд фройд - Тест на Фройд показва скритите страни на личността

Тест на Фройд показва скритите страни на личността

15.03.2014834916

Тестът, разработен от бащата на съвременната психология Зигмунд Фройд, ясно и точно може да определи несъзнателното отношение, което имаме към определени страни в живота си.

Зигмунд фройд - Тест на Фройд показва приоритетите ни в живота

Тест на Фройд показва приоритетите ни в живота

24.02.20141119419

Известният психолог и философ предлага тест, според който точно могат да се определят житейските приоритети на всеки един човек.

Зигмунд фройд - Фройдиски езикови грешки

Фройдиски езикови грешки

12.10.201302784

Между 1892-1895 г. Фройд се увлича по прилагането на метода на свободните асоциации в работа си с пациенти. Той слага пациента да се настани удобно в креслото или кушетката, като максимално го предразполага да се отпусне.

Зигмунд фройд - Любопитни факти за Зигмунд Фройд

Любопитни факти за Зигмунд Фройд

14.01.201345667

Зигмунд Фройд е сред първите специалисти, които определят кокаина като добро обезболяващо. Написал е труд за това колко положителни страни може да има кокаина срещу болка. Всички тези твърдения са се приели много добре.

Зигмунд фройд - Сънищата според Зигмунд Фройд

Сънищата според Зигмунд Фройд

24.09.2012526313

Според Фройд нищо никога не се случва случайно, нито в реалния живот, нито в сънищата ни. Той е първият, който проявява интерес да разгадае въпроса със съня – защо сънуваме определени неща?

Зигмунд фройд - Слабостите на гениите

Слабостите на гениите

13.10.201124521

Чарлз Дарвин не искал да се жени, защото смятал, че е загуба на време, макар че да имаш жена е по-добре от това да имаш куче. Айнщайн изневерявал на жена си пет години с братовчедка си.

Зигмунд фройд - Изобретиха уред за визуализиране на сънища

Изобретиха уред за визуализиране на сънища

10.02.200913240

Екип от японски учени изобрети уред, който ще може да визуализира човешките мисли и сънища върху компютърен екран.

На актуалната подстраница ще откриеш най-новите теми и статии на тема Зигмунд фройд. Екипът на Съновник.бг се старае да въвежда редовно различни материали относно Зигмунд фройд. Пишете ни ако имате коментари или критики, ще се радваме да разширим събраните материали за Зигмунд фройд. Съновник.бг - портал за тълкуване на сънища, загадки, мистерии и Зигмунд фройд. Зигмунд фройд, идеи и отзиви.