Защо спим на възглавници?
Why Do We Sleep On Pillows?Zašto spavamo na jastucima?
Sanovnik.bg»Съвети»Защо спим на възглавници?

Защо спим на възглавници?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Администратор
243
Защо спим на възглавници?

В наши дни всеки човек знае какво е възглавницата, но знаем ли откъде произхожда? Смята се, че възглавниците са се използвали още Древен Египет и Азия. Китайските възглавници често били изработвани от камък, порцелан или дърво, а по-късно започнали да се правят текстилни възглавници. Причината да спим на възглавница е само една – благодарение на нея тялото застава в поза, удобна за сън. Вече никой не може да си представи съня без възглавница.

Редица са хората, които обръщат много по-голямо внимание на матрака и купуват скъп такъв, а нехаят за възглавницата. Това не бива да е така, защото неподходящата възглавница може да наруши съня и да причини сериозен дискомфорт. Всеки човек трябва да избере най-подходящата за себе си възглавница.

Най-важните параметри на възглавницата са големина, пълнеж и форма. Имайте предвид, че изборът на възглавница трябва да зависи и от любимата поза – ако спите по гръб, най-добре е да изберете плоска възглавница. Ако спите на една страна или по корем, потърсете си подходящ анатомичен модел. Правилно избраната възглавница помага за пълноценна почивка и хубав сън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати