sanovnik.bg»Съвети»Какво символизира дървото Калина?

Какво символизира дървото Калина?

Какво символизира дървото Калина?

Калината отдавна се почита като въплъщение на момичешка красота и нежност, семейното щастие и любов. Калината е наречена още сватбено дърво. В древни времена букетите от венецианските клони на дървото калина са играли важна роля в сватбените церемонии, като символ на девствеността.

Вярванията на много хора са свързани с магията. Калината се е почитала от магьосници. Смятали я за магическо дърво, с което са споделяли несгодите си жените. Хората са вярвали, че калината помага срещу злото.

Калина, засадена в двора ви, ще привлече енергия от пространството, което насърчава семейното благополучие и просперитет.

Това означава, че ще оплоди мястото, където расте. Но трябва да се има предвид, че според популярните вярвания, ако сте засадили калина в двора, в никакъв случай не трябва да се чупят големи клони или да се режат. Казват, че такива действия ще доведат до много нещастия и неприятности на човек.

Така че, преди да засадите калина, внимателно помислете дали можете да й осигурите спокойно израстване, без опасност от изрязване или изкореняване.

Злоупотребата с дървото калина се е считало за голям грях. Според обичаи, ако някъде по пътя или на полето има самотен гроб, момичетата в селските райони, задължително са засявали калина.

Дървото отдавна се е смятало за свещено. Приближаването до Калината трябва да става с чисти помисли. Докоснете челото си до кората и ѝ поискайте това, което искате в момента. Разкажете й за вашите проблеми, помолете за сила. Смята се, че калина третира гинекологичните заболявания, има успокояващ ефект.

Калината чува, вижда, мисли и скърби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати