Какво представлява сивата магия?

Какво представлява сивата магия?
Снимка: sanovnik.bg

Преди да отговорим на въпроса какво представлява сивата магия, трябва да кажем какво представлява магията като цяло. Според онези, които я практикуват, магията е свещена наука, чиято цел е да създаде у човек способност да развитие на неговия психофизически потенциал, като по този начин постигне пълен самоконтрол и контрол върху заобикалящия го свят.

Но знанията и уменията в различни ръце могат да бъдат използвани за различни цели. Така е и с магията, и според предназначението и целите, за които се използва, говорим за бяла магия, черна магия и сива магия.

Бялата магия се използва за постигане на добри, благородни цели, при нея не се плаща на магьосника, никой не се накърнява и никоя не страда. При черната магия метафизичното изкуство се използва за постигането на зловредни цели, обикновено във вреда или ущърб за другиго.

И тук стигаме до пространството между двете магии - бялата и черната, което е запазено за сивата магия.

Сивата магия обикновено се използва основно за постигането на лични цели, които са насочени към задоволяването на персонални желания, като желанието за обич, любов, привързаност или за задоволяване на материални потребности.

На практика всички магии за обич попадат в категорията сива магия, защото за тях не само, че се заплаща в повечето случаи, но и се отнема нещо от човек - отнема се свободната му воля да обича, отнема му се шанса да срещне истинската си любов.

Смята се, че при сивата магия се гони постигането на конкретни материални или нематериални цели, при които не би трябвало да има вредни последствия за когото и да е, но това обикновено не е така, пострадали винаги има.

Доколко сивата магия ще клони към бялата или черната магия зависи не само от магьосника, който ще я направи, но и от поръчителя.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#231728
Разваляне на магия,гледане на карти таро,восъколеене,амулети,талисмани,защити,уроки,предпазване от негативна енергия,разкриване на магия,страх,проклятие-тел 0882 355 306 Шамана.
0
0