Какво означава да имаш много мравки в къщата?

Какво означава да имаш много мравки в къщата?
Снимка: sanovnik.bg

От хилядолетия наред хората са взират в небето, следят движението на звездите, фазите на Луната и поведението на животните в опит да открият там някакъв знак, който да им подскаже бъдещето или да им пророкува добър или лош късмет.

Въпреки развитието на техниката и технологиите, суеверията продължават да бъдат разпространени в световен мащаб и все още много хора вярват, че ако ги закука кукувица с празен джоб, цяла година ще им върви на пари, или ако им пресече черна котка път ги чака нещастие.

Суеверията не подминават и най-работливите представители на семейството на насекомите - мравките. Съществуват множество суеверия и тълкувания какво точно означава, да имаш много мравки вкъщи, освен очевидния факт, че трябва да чистиш по-често.

Мравките, които са в състояние да докарат до истерия всяка домакиня, изненадващо не са натоварени с негативно послание. Напротив, смята се, че тяхното присъствие може да се разглежда като добър знак, поличба за богатство и сигурност. Колкото повече мравки имате, толкова по-голямо богатство и щастие ви чака.

От друга страна, ако мравките, които очевидно ви носят късмет, изведнъж полудеят и почнат да пренасят яйцата си на едно или друго място, то това е сигурен знак, че се очаква влошаване на метеорологичните условия.

В много страни по света се смята, че убийството на мравка носи нещастие или най-малкото може да стане причина за силен дъжд, така че мачкайте насекомото на собствен риск.

В Англия се смята, че мравките са феи, които са се въплътили за последен път, а други вярват, че това са душите на друидите, които са отказали да приемат Библията. Независимо на кое от двете вярвания ще повярвате повече, не бива да убивате мравките, защото те са символ на блажено семейство и носители на добри новини.

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати