Sanovnik.bg»Съвети»Кога се празнува Хелоуин

Кога се празнува Хелоуин

Кога се празнува Хелоуин

Хелоуин е един от най-популярните американски празници. Макар той да се появява в американската култура, то днес този страховит празник на лакомства и пакости е сред най-прочутите празници в световен мащаб.

Историята на Хелоуин е дълбоко свързана с предхристиянските и християнски традиции. Смята се, че той произлиза от келтския празник Самхайн, който отбелязва края на лятото и началото на зимата. Самхайн също е време за почит на душите на починалите.

С разпространението на християнството празникът става свързан с Вси Светии на 1 ноември и Деня на мъртвите на 2 ноември.

Кога се празнува Хелоуин?

Хелоуин се празнува на 31 октомври в много страни по целия свят, основно в Северна Америка и някои части на Европа. Името Хелоуин идва от сливането на думите All Hallows' Evening, което означава Вечерта преди Вси Светии.

Празникът е свързан с множество обичаи, легенди и истории. Съвременният Хелоуин се празнува чрез носене на костюми, украсяване на домовете с декорации, изрязване на лица на тикви, организиране на партита и събития, и раздаване на сладки за Хелоуин.

Много хора се нареждат на тематични костюмни партита или обикалят кварталите с деца, които търсят сладки. Събитията на Хелоуин включват често страшни атракции, като къщи на ужасите и късметлийски пътища.

Страховитият празник е най-популярен във всички части на Америка, Ирландия и Великобритания. В различните държави Хелоуин може да се празнува с някои вариации в обичаите, но общо за всички тези места е желанието да се насладят на страшния и забавен характер на празника Хелоуин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати