Sanovnik.bg»Съвети»Кога Адам празнува имен ден?

Кога Адам празнува имен ден?

Кога Адам празнува имен ден?

Името дава образ, идентичност и излъчване на човека. То обозначава неговата идентичност и му придава специфични характеристики. Затова и изборът на име е специално и ключово за бъдещето на човека.

Имената не се избират под строги правила, а по-скоро по-усет и чувство. Те могат да се избират съгласно предсказания, според които децата трябва да се кръщават на празника, в който са родени.

Имената могат да се избират и според това, детето да носи името на благородник, герой или скъп роднина. Името още може да се свързва с растения, явления, предмети или животни. Единственият важен аспект е то да отразява човешката душа на този, който ще го носи.

Адам е името на първият създаден мъж според Библията. Той е създаден от човека от пръст, затова и името означава „направен от пръст“. Друго значение на името Адам е „красив мъж“ и „човек“. Произходът на името е еврейско, а енергията, която носи, е предимно еротична. Това е така, тъй като името се свързва с първородния човешки грях, заради който се появява смъртта и периодичността на човешкия живот.

За мъжете, които носят името Адам, е характерно, че те са дребнави и обидчиви. Те имат богато въображение и талантлива същност. Мъжете с това име могат да се развиват в различни творчески сфери.

Кога празнуват имен ден мъжете с име Адам?

Мъжете с името Адам празнуват своя имен ден на 14 януари. Това е денят, в който се отдава почит на Св. Равноапостолна Нина. Тогава имен ден празнуват хората с имената Нина, Нино, Калчо и Адам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати