Sanovnik.bg»Съвети»Какво се подарява на кръщене на дете?

Какво се подарява на кръщене на дете?

Какво се подарява на кръщене на дете?

Кръщението е свещен християнски празник, който се почита от древни времена. Той се състои в това, че детето се превръща в пълноправен християнин, който окачествено от религията име.

Кръщенето на детето може да се проведе без значение от възрастта или датата. Важното е кръстникът или кръстницата да бъдат кръстени и праведни християни. Кръщението е празник с религиозно значение, което предава на детето благословия и го свързва с Божията вяра.

Според християнските традиции имат определени традиции, които се спазват на този свещен празник. В това число влизат подаръците към детето, което се кръщава. В следващите редове вижте какво се подарява при кръщене:

- Дрехи – кръстникът или кръстницата трябва да закупи специален комплект от дрехи, предназначени за преобличане на детето след обреда. Дрехите трябва да включват бельо, при момичета – обувки, рокля или пола, горна дреха и палто. При момчетата съответно панталон, риза и обувки.

- Комплект за църквата – той се състои в сапун, елей, кърпа за свещеника, мед, червено вино и свещи.

- Хавлиена кърпа – по традиция е прието, че кръстникът или кръстницата трябва да предоставят на детето бяла кърпа, която е предназначена за увиване на детето след изплакване в светената вода.

- Кръст или друго символично бижу – традицията повелява, че се подарява кръст от страна на кръстница или кръстника към детето.

- Други необходими неща за закупуване са кутийка за коса, кутийка за кръстче.

Ако сте гости на този празник, то традиционните подаръци включват бижу с християнски елемент като кръстче; символични подаръци; пари и всякакъв тип подаръци, за които се смята, че ще обогатят културата и вярата на детето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати