sanovnik.bg»Съвети»Как се прекадява с тамян?

Как се прекадява с тамян?

MarianaMariana
Джедай
3301121149
Как се прекадява с тамян?

Тамянът представлява ароматна смола, която извира от резките на ствола на дървото Ливан, откъдето идва и наименованието му (incision – резка; incense – тамян). За тамян се споменава още в Стария завет, както и в евангелските предавания.

Каденето с тамян е задължителна част от църковните служби, защото се вярва, че е притежава пречистващо действие. Обикновено с тамян се прикадява нов дом, защото самият акт на прикадяване с тамян действа силно енергийно изчистващо, както на дома, така и на работното място, а и във всяко друго пространство.

С тамян се прикадява и трапезата на Бъдни вечер за здраве и благоденствие. Пушекът на тамяна при прикадяване действа пречистващо, дори в мюсюлманския свят с тамян се прогонват зли духове и нефрити.

За да прекадите дома или трапезата си с тамян, използвайте керамичен съд, въглен (за предпочитане от църквата) и тамян. Прикадяването започва задължително от входната врата, където първо трябва да се прочете молитва, например Отче наш.

След това стаите на дома е обикалят по посока на часовниковата стрелка. Особено внимание се отзеля на ъглите, където лошата енергия има склонност да се застоява.

Със запаления тамян се прекадяват меките мебели, под леглата, в гардеробите и се оставя мирисът да попие за няколко часа. Едва след това отваряме прозорците, за да проветрим дома. Прекадяването завършва обратно на входната врата с прекръстване на прага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати