Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»Намерихме антични находки

Намерихме антични находки

Намерихме антични находки
Здравейте! Аз съм от Пловдив и около преди една година намерихме грънци. Мислим, че са антични находки. Също искахме да ги предадем, но след време забравихме. . . Моля кажете къде трябва да се предадат за изследвания или каквото и да е там. . . Останалата част от историята ако искате я четете (тя за начина по който ги открихме):

Бяхме 3 деца. Едно 5ти клас и две 2ри клас. Нашата енергия неискаше да ни наусне. До нашите къщи се започваше строенето на дена нова къща. Те дълбаха тогава и бяха изхвърлили гигантски купчини пръст. Ние от любопитство решихме да се катерим по тях. . . Изведнъж намерих дръжка на ваза и от там възникна мисълта, че са антични находки.

Колкото повече играхме толкова повече намирахме! Даже си имахме едно място между купчините което го наричахме "Базата".

Когато идваше камьонът да изсипе пясъкат който бяха изровили ние се спускахме в "Базата" и давахме всичко което бяхме събрали и по-късно проверявяхме новата купчина.

P. S. :По едно време се присъйдини и четвърто дете от 3ти клас.

Яна 5кл. , Яни 2кл. , Ана-Мария 2кл. , Ники 3кл.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Карам Автобус
Карам Автобус
27.12.2013 10:49
Счупете ги в земята !Защото ако ги предадете на музея там ще ги изследват ще открият нещо историческо и после заради вас ще трябва да учим повече по история макар че аз не го правя!!
1
0
Яна
Яна
11.12.2014 17:02
Хаха права си но не мерси :D
0
0
риан
риан
13.11.2013 14:51
По закон сте длъжни да предадете подобни находки на музей, най - добре историческия или археологическия в София, там ще се погрижат за евентуалните артефакти.Тъй като сте от Пловдив, най - добре се обадете по телефона на музеите и говорете с тях.
0
0
КХ
КХ
11.11.2013 16:08
Предайте ги в музей (исторически) и там ще им направят експертиза.
Ако са древни, не можете да ги задържите - водят се национална/общинска собственост.
1
0