Снимката на дядо ми

Снимката на дядо ми
Снимка: sanovnik.bg
Здравейте,

исках да ви разкажа за един мой скорошен сън, или една кратка поредица. Налагаше ми се да пътувам до моя град, а от доста време не се бях прибирала, не беше нов път за мен, нито нещо да ме притеснява, заради пътя, но 2-3 дена преди да тръгна с влака имах няколко сънища свързани с влакове. Първият ми сън не го помня много добре, знам, че обичах някого с цялото си сърце и любовта ми беше споделена в съня ми, не го познавам момчето, нито той мен (със сигурност), знам, че не беше българин, но в съня ми беше голяма любов. Решихме с него и други приятели да пътуваме с влак, така се случи, че по време на пътуването влака имаше престой на едно странно място, линията беше заобиколена от планина, а полянката пред поляната беше обсипана с есенни листа, ние слязохме, за да разгледаме наоколо и видяхме един огромен хамбар в който влязохме, за да го разгледаме, на излизане видях единия от приятелите ни който слезе от влака, а влака тръгна без нас и аз му се скарах, защо е слязъл от влака и че заради него сме го изтървали, наложи се да търсим превоз, за да стигнем до града, успяхме пак с влак да стигнем до града. И до там си спомням 1-ия сън.
А вторият беше с моя дядо, който стоеше точно срещу мен във влака, дядо ми е починал и всеки път като го сънувам го усещам и знам, че е починал, но този път беше различно, знаех, че е мъртъв, но не го усещах такъв, говорихме си във влака и аз на няколко пъти му показах негова снимка, за да му докажа, че е дядо ми, а той все отричаше и ми казваше. че се бъркам, че не е той и че снимката е различна от него. Аз настоявах, но той отричаше до последно. Спомням си, че в съня ми трябваше да ходя до София за някакъв нощен протест (родом не съм от София и не ходя на протести);
Преди да сляза дядо ми каза "Ако успееш да хванеш влака на време, много ще се радвам да се видим пак, аз ще пътувам с него". От радост, че е го видя бързах да си хвана уречения влак за навръщане и дядо ми както ми беше обещал ме чакаше в купето и аз отново му показвах снимката, за да му кажа, че е моя дядо, но той пак отричаше. И така до моя град.
В деня в който трябваше да пътувам, когато се качих във влака, се получи като дежя вю, отворих вратата на купето и там с гръб стоеше възрастен мъж, който ме посрещна, седеше точно срещу мен както дядо ми в съня, но не си приличаха по нищо, а на връщане пътувах с момиче и за това не си вързвам съня с реалното пътуване, ако някой може да ми даде мнение или съвет какво значат двата съня ще се му благодарна.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати