Sanovnik.bg»Споделени Истории»Мистика»Една история за Кървавата Мери

Една история за Кървавата Мери

Една история за Кървавата Мери
Произходът на легендата за Кървавата Мери е неизвестен. Ето защо за нейни протитипи претендират няколко реални личности – магьосница, изгорена на клада през късното Средновековие, кралица Мария Тюдор и млади жени – едната загинала в по-ново време при трагични обстоятелства, а другата – обвинена в детеубийство.

Според една версия на легендата в гъста гора в щата Пенсилвания живеела Мери, която събирала и продавала лековити билки. Хората от близкото село я смятали за вещица и се страхували от нея. Никой не смеел да се приближи до колибата й.

Носели се слухове, че причинява мор по добитъка, че от дъха й храната мухлясва, че може да разболее деца.

По някое време едно след друго в областта започнали да изчезват малки деца. Родителите им претърсвали околността, но никъде не откривали следи от децата. Няколко смелчаци навлезли в гората, където била колибата на вещицата Мери, разпитали я, но тя отричала да има нещо общо с трагедиите.

Ала въпреки липсата на преки доказателства, подозренията за вината й не паднали, защото се носели слухове, че магьосницата изтръгва сърцата на своите жертви и ги изяжда, за да си осигури вечен живот.

Една нощ дъщерята на мелничаря напуснала дома си – в просъница чула омайни звуци, събудила се и излязла да види откъде идват. Майка й, която не спяла, видяла как детето излиза навън, събудила бащата и двамата побягнали след дъщеря си. Отчаяно викали името й, повикали и съседите си да помагат в търсенето на момичето.

Внезапно мелничарят надал вик и посочил края на гората, където мъждукала светлина. Там, около стар дъб, стояла Мери. От нея се излъчвала злокобна светлина. Хората се нахвърлили върху магьосницата и тя се опитала да избяга, но паднала.

Един от мъжете носел пушка и прострелял Мери в крака. Разярената тълпа събрала дърва, запалила огън и хвърлила Мери в него. С последните си думи Мери произнесла проклятие – всеки, който спомене името й пред огледало, да умре в страшни мъки.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 7
52
45
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Есил
Есил
07.07.2016 09:43
Това е най тъпата история няма драмаа и кой пише такива простотий пова е поредният трик да изплашите децата ама този път няма да се вържа на такива глупости ясна ли сам
2
0
Анонимен
Анонимен
31.08.2018 22:09
Есил , успокой се малко, защо си ядосана ?
0
0
radina lazarova
radina lazarova
23.01.2012 16:24
пишете само едни и същи истории...необразовани хора да не мислиш че знаят нещо от англииската история или да са чували за Ерик Найт ,Лауренс ван дер Пост или за Английски Ренесанс,ерата на Шекспир ,или Елизабетинска епоха? учете исторя и после пишете приказки
2
1
вили
вили
12.01.2012 10:36
така са казвали на големата да6ериа на хенри 8 про4етете малко англииска историа ...
3
0