Sanovnik.bg»Споделени Истории»Сънища»Сънувах, че мъртво бебе се е втренчило в мен

Сънувах, че мъртво бебе се е втренчило в мен

Сънувах, че мъртво бебе се е втренчило в мен
Има няколко странни неща в моите сънища. Първо, забелязала съм, че слушам ли музика с телефона и слушалките си преди да заспя-не сънувам абсолютно нищо или поне нямам спомен да съм сънувала.

Другото, което е, поне в четири дни от седмицата сънувам кошмари, но най-лошото, предполагам, е че от малка си сънувам редовно ужасни кошмари, от които повечето хора биха потънали в депресия или не знам.

Сънувала съм какво ли не. От смъртта на цялото ми семейство, до моята. И все пак май разбих мита, че умреш ли в съня си-умираш наистина, защото ето си ме тук-жива и здрава за щастие. И което е по-странно.

Както казах мисля, че съм свикнала с това, защото нито веднъж не съм се будила от тези кошмари ужасена, цялата в пот и не съм прекарвала остатъка от вечерта в размисли "защо", "как" и "какво", напротив, дори на сутринта съм невероятно отпочината.

Казаха ми, че това било един вид разпускане. Е да, ама не! Винаги съм била ОКЕЙ с кошмарите си, но един единствен ме фрапира до толкова, че още съм шокирана и дори не знам какво значи.

Сънувах, че спя и съм точно в леглото си, в моята стая, в същата поза, в която спя наистина /осъзнах го, когато се събудих/. Та в съня ми понеже спях, не знам защо отворих очи и в лицето ми се взираше едномесечно мъртво бебе.

Цялото бе синьо, но не като посиняло от студ, а наистина бледо синьо. Имаше огромни страшни очи и сякаш бе живо. Странно! Но беше мъртво, тялото му беше безжизнено, само очите му ме плашеха-широко отворени и наистина огромни.

В този миг се събудих и отворих очи. В първия момент образа на детето все още бе пред очите ми и все едно наистина беше там, но след като премигнах няколко пъти и се огледах, осъзнах, че съм сама.

Искам да знам какво може да значи ? Четох, че бебе да сънуваш не е на добро. Но мъртво, посиняло бебе, втренчило се в теб-това наистина искам да знам какво значи.

Иначе след този сън, продължих с нормалните типични за мен кошмари и ми беше все тая какво сънувам, но този сън няма да го забравя.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Ния
Ния
25.09.2011 21:39
Психоанализа, тълкуване на сънища, нито майка ми, нито аз сме правили аборт /или някой, който познавам/. Бебето наистина беше мъртво. Тялото му беше ледено и си личеше, че е мъртво, но преди да изкрещя наистина, то беше протегнало ръце към мен, когато се събудих /съжалям, че не съм го написал в публикацията горе/. Не знам дали е искало да ме удуши, но със сигурност не беше прегръдка, защото погледа му беше много зъл. Първоначално си мислех, че това е просто, защото последните 2 месеца гледам едно бебенце на година и 7 месеца. В момента и това по някакъв странен начин ми е натежало и ми се е отразило на съня.

Не мога да не призная, че съм леко объркана от това, което казваш. Думата "пророчески" е сред нещата, които не разбирам. От една страна вярвам в тези неща, а от друга ми се иска да знам, че това са просто измисици, за да могат някои хора да вадят някакви пари, защото просто ме е страх, ако сънищата в нечия глава се случванаха наистина. Може и да греша, но съм наистина объркана.

А това не е първият ми "сън в съня". Около седмица преди съня с бебето, сънувах, че стаята ми се е превърнала в училища стая, но аз си бях на леглото с най-добрата ми приятелка. Пред мен имаше мой бивш съученик /който всъщност е братовчед на бебето, което гледам/, а до него имаше непознато за мен момче. В стаята беше господина ни по български. Спомням си също, че рисувах и той взе рисунката ми и я скъса. А когато ми доскуча, обърах поглед към касата на вратата, където имаше калинка с големината на орех. Проверих това за рисунката и калинката и видях, че няма за какво да се безпокоя, но пак беше странно.

Въобще подсъзнанието ми е толкова объркано, че освен сънищата имам хиляди други начини да разпускам, един вид... не знам до колко помага, но писането на фантастики под формата на книга, където отива цялото ми въображение, също ме разтоварва. Мислех си, че съм намерила начин да не натоварвам толкова мозъка си с излишни неща, колкото да се фокусирам върху ученето, но голяма част от подсъзнанието ми сякаш се е скрила зад стена, която не мога да съборя, а тя сама се сваля, когато си поиска и ме влудява. Понякога си мисля, че полудявам.
0
1
Психоанализа, тълкуване на сънища
Психоанализа, тълкуване на сънища
25.09.2011 00:54
Ния, ти имаш дарба за пророчески сънища. Това е хубаво, ако знаеш как да ги тълкуваш, това един ден много може да ти помага. Ще започна с това, че си много емоционална и преживяваш мноог силно всякакви емоции, примерно ако гледаш филм, го съпреживяваш много силно и това избива в едно много богато въображение на подсъзнателно ниво. От там идват и много живите сънища които се усещат като толкова реални, че все едно ги изживяваш в будно състояние, наяве. Но това няма да те натоварва, а напротив, това разтоварва, понеже имаш нужда от силни емоции, и в същото време отпочиваш добре. Това е все едно да живееш в два различни паралелни свята - на сън и на яве. Не знам дали си се усещала понякога така. Друг момент е, че спиш много дълбоко, потъваш в дълбок и спокоен сън (вероятно имаш ниско кръвно налягане затова става така), което е добре защото дава едно пълно разтоварване и почивка за тялото и за мозъка. Както казах, понеже това става естествено при теб, това няма да те натоварва, а напротив, ще ти е интересно. Сега относно съня ти. Цитирам това което си написала:
"Сънувах, че спя и съм точно в леглото си, в моята стая, в същата поза, в която спя наистина /осъзнах го, когато се събудих/." Този феномен се нарича сън в съня - да сънуваш точно както си в реалността в момента на сънуването, както си легнала, стаята ти, леглото ти, позата в която спиш. Нещата които се сънуват по време на СЪН В СЪНЯ са винаги винаги винаги пророчески, т.е добре е да ги запомниш защото имат някаква връзка с действителността. Сега относно бебето. Ти сигурна ли си, че е било мъртво ? Майка ти скоро правила ли е аборт ? Ти правила ли си аборт ? Това може да означава също, че ще имаш някакъв аборт в бъдеще. Нищо друго не значи.
0
1
Никол
Никол
24.09.2011 22:38
По принцип тези твои кошмари не са лошо нещо. До колкото аз знам, ако сънуваш, че някой умира или е умрял,о значава, че му е умряло злото. Да сънуваш бебе, наистина означава неприятности, но пък от друга страна, то е било умряло. Да, има нещо, което ще те уплаши, или е имало, но не те е достигнало, или поне няма да е с цяла сила, като имаме предвид живите очи. Все пак не се притеснявай, защото има случаи в семейството ми някой да сънува бебе, булка, кучета, котки, и после да има ядове, но те са все малки и лесно решими.
0
1
Гергана
Гергана
19.09.2011 15:04
Възможно е. Аз веднъж сънувах, че се стряскам от пилета, от много пилета и още не знам какво значи това.
1
0