Бях в празна къща

Бях в празна къща
Здравейте. Надявам се, че някой може да ми обясни съня, който сънувам от доста време насам.

Намирам се в голяма, стара и празна къща (не виждам цялата, но знам, че е така). Аз самата съм мъничка, може би някъде около 6-7 годишна (сега съм на почти 20), облечена в бяла рокличка.

Сънят започва винаги от началото на дълъг мрачен коридор, в чийто край някъде има прозорец, но светлината е много разсеяна. Евентуално да е далеч.

Коридорът е постлан с червен мек, но поизтъркан килим, а наоколо има лапмерия. Аз започвам да тичам по коридора, задъхвам се, но не спирам, и коридора не свършва.

Изведнъж се появяват три дървени врати към стаи. Две в ляво и една в дясно. Аз винаги посягам към втората врата от ляво.

Отварям вратат бавно, а от вътре ме заслепява много силна светлина от отворен прозорец, с развяваши се от вятъра бели, леки перденца.

Като свикна със светлината, виждам че в центъра на стаята, от тавана, на въже, виси един и същи обесен човек. Стаята е в бледо зелено, току-що боядисана, а столът е стар, изтъркан, дървен и мъничък.

В последния "кадър" винаги виждам, че отвън, гледката от прозореца е на опустошено поле, като преобладава пясъчното жълто. Гледката навява тъга, сухота, като след някакво бедствие.

Винаги се събуждам уплашена и много разстроена. Изчетох доста съновници и често намирам противоречива информация.

Може ли някой да ми каже нещо ? Какво значи или как да се отърва от този сън ?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 3
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Аз
Аз
25.06.2010 08:34
Здравей. Не съм специалист, но мисля, че трябва да потърсиш такъв. След като сънят е повтарящ се, това е много важно за теб. Потърси в интернет някой, който може да тълкува сънища и го попитай, би ти помогнало.

А относно съня, не знам но мисля, че би било добре да опиташ да контролираш
този сън, тоест да осъзнаеш, че сънуваш. Тогаво може би ще можеш да напътстваш действията си и да отвориш другата врата примерно. Не знам, но не ти пречи да пробваш. И както е казал предния коментатор, това със сигурност е нещо важно в твоя живот.

Успех, ако има нещо пиши.
0
0
теа
теа
23.06.2010 20:00
Здравей Ваничка,

заинтригува ме твоят сън- аз не съм специалист, но понякога ми се случва да сънувам много верни, пророчески сънища. Безброй са, а ги помня всичките и обичам да ги тълкувам, в повечето пъти успешно. Всъщност, наясно си, че къща в съня ти символизира твоята душевност, коридора може би е път, който трябва да извървиш, но по пътя си ти виждаш и други възможности (може би те ще ти се струват по-лесни) т.е.вратите и ти избираш една от тях с надеждата за светлина и утеха, но виждайки обесен човек там, може би е знак, че ще бъдеш предадена с разпръснато семейство.

Но най-важното е коридора- вървейки по дълъг коридор означава, че отчаяно се опитваш да избягаш от повтаряща се ситуация или модел на поведение. За да спреш този сън и за да промениш нещата трябва да промениш именно това- коридора в съня ти.

Потърси съвместимост на съня ти в личен план и дано да успееш да направиш връзката със съня и да поправиш нещата. Тълкуването съвсем не е компетентно от моя страна, но съм сигурна, че сънят ти е много важен за теб, премисли го.Успех!
0
0