Sanovnik.bg»Мрежата»Анонимен»Моите форумни постове
Анонимен
Анонимен
Новак

Моите форумни постове

АнонименЗа Русалките
Сега и аз да се намеся.Образът на сирените е много спорен.В някои разкази са сестри на харпиите, в други-зли русалки.Така че според мен няма защо да се карате.Имам две книги за митологичните чудовища-в едната сирените летят(тук ще спомена историята с Одисей)Значи, когато Одисей минал покрай островите на сирените, наредил на моряците да си запушат ушите с восък, а него да вържат на мачтата.Оцеляват, благодарение на съвета на магьосницата Кирка(известна още като Цирцея).В друга история сирените са злите братовчедки(или сестри)на русалките.Образът им е доста спорен, така че смея да твърдя, че и двамата сте еднакво прави. :y:
АнонименЗа Русалките
иле-ели :провери Гугъл- Уикипедия ако не вярваш, макар че и там не е обяснено всичко... а недей да гледаш някакви тъпи клипчета на неразбиращи Нимфата е божество! и няма рибя опашка! Нимфата НЕ е божество!Тя е като сатирът, дух на природата(според митологията всяка нимфо притежава свое дърво, поток, река или езеро, изключение правят морските нимфи, които служат на Посейдон).
АнонименЗа Русалките
иле-ели :Отговарям и на двамата. Нимфите са с гръцки произход, да и едни от тях се наричат Сирени, а те са жена -птица. Нимфите са божества от Гея т.е. Титани. Водните нимфи понякога се превръщат в риби /а не полу-хора полу-риби/ и предполагам , че оттам идва объркването. Харпиите са посъщият начин жена -птица, но не са във водата и не пеят. И не са нимфи- те са с друго родословие. Русалките са със славянски произход това са духове на жени удавнички, които остават да живеят във водата те са хора с рибя опашка, самодивите също са славянска митология. Сирената си е Сирена, русалката си е русалка, нямат нищо общо... Извинявам се за спама, но цитирате глупости, а точно в Бг и славянските държави , като славяни трябва да се знае какво е русалка и самодива.... Не са божества нимфите! :x: Чета много относно гръцката митология, имам много книги и все пак знам разни неща относно въпросната митология! ps:
АнонименЗа Русалките
War007 :Прекрасно....първо се почна с Нимфи,които дори не съм -Споменавал-никъде Сега и нимфоманки......... :x: Да, и аз го видях :x: К'ви нимфоманки к'ви пет лева? :x:
АнонименЗа Русалките
Говоря за НИМФОМАНКИТЕ не за РУСАЛКИТЕ...русалки нимфоманки...
АнонименЗа Русалките
Говорим за РУСАЛКИ, не за Пинокио или нимфи...
АнонименЗа Русалките
: Божеее, ама нали и аз това казвам!Както и да е, то темата вече се обърна от "Русалки" на "Всякакви митологични дивотии".Аз ще влизам само да се смея отвреме навреме
АнонименЗа Русалките
Това ми е ясно отдавна, и преди имах рег тук...смених си паролата със случайна, която няма да запомня и си затрих акаунта, защото сайта се беше променил адски много и се напълни с разни идиоти, които си мислят, че имат супер сили.И, между другото, имената се пишат с голяма буква :y: . П.П.-Не можах да се сдържа да не отговоря на пропитият ти със сарказъм коментар
АнонименЗа Русалките
Яяя, и пират има вече хД.
АнонименЗа Русалките
: Добър въпрос хД...
АнонименЗа Русалките
Не, Джаки, за жалост очите ми са си съвсееееем нормални. Но пък имам син пуловер :y: .
АнонименЧовечеството - под тайно робство или не?
И аз се интересувам от такива неща.100% има извънземни, но повечето хора си мислят, че виж ти, сме сами във Вселената.Но не е така.Съвсем не сме сами, има извънземни, не може да няма и също така може би са много по-напреднали от нас.За рептилите много съм чела, имат репутация като "първите земляни".А за конспирациите мога да кажа само едно-Илюминати.
АнонименИмам странна връзка с кучетата и вълците
Да, психиатърът ще помогне.Много се вживяваш във филмите май... :y:
АнонименКонтролирам огъня и водата
ЛОЛ и аз съм на 14, но не си измислям подобни неща (за мен това са детински измислици).
АнонименВече не мога да контролирам огъня
Има и филм, май и книга И аз съм на 14, но такива неща не си измислям.Все едно да кажа, че мога да летя :x: .