За Русалките

  • 03.09.14 11:33#1БарниБарниНовакРегистрация: 19.03.12Град: ВарнаОтговори: 102За РусалкитеЗдравейте! Днес попадайки на тема от сановник свързана с експеримент с риби и тяхната еволюция (Динозавърска змиорка-все още го има-можете да го видите), се сетих за русалките, но последните сведения за тях.
    Това, което предстои да напиша може и преди да сте го чели,а това,към което ще Ви препратя може и да сте гледали.

    Ако не Ви се чете направо скролнете най-долу и вижте какво трябва да
    търсите.


    Увод:
    Още от малки на всички са ни разказвали фантастични истории свързани с дракони,лами,ангели,но сега ще обсъдим тези така наречени русалки.Знаем,че русалките са получовек полуриба.Винаги от женски пол сме ги срещали,никога от мъжки.Известни са под името русалки,сирени,морски дами-на английски(Мермейд-Мер-Езеро,Море Мейд-Неоженена дама,девствена жена).Те са красиви и омайвали моряците със своите нежни и прекрасни(вълшебни гласове).
    Дори Христофор Колумб споменава в своите дневнице,как е видял 3 русалки край бреговете на Доминиканска Република(Това е под Куба-Карибите,за тези,които не им се търси или не знаят) през 1493 как се показвали на повърхността край неговия кораб.

    Дори пак можем да срещнем Русалки при "Одисея"това съм убеден,че го знаете,ако не от Илиада на Омир,та поне Филмите,които са давали по телевизията.

    Не е ли интересно как още от древността присъстват такива "Митични създания",а моята версия е че във всеки един мит или легенда Има поне "Капка" реалност.

    До преди известно време 1 година може би си мислех,че русалките не са истински,просто като бях малък,както всеки един се надявах да са истински,но все пак съм бил малък.Но в момента в който попаднах на случайно видео от АнималПланет относно русалките,това ми привлече вниманието и почнах да се интересувам.А това което видях беше доста логично подредено,структурирано и въобще не ми изглеждаше фалшиво или подправено с програми.
    Склонен съм да вярвам,пък и обяснението,което дават е доста логично.
    Оказва се ,че тези русалки са наши "роднини" до известна степен и има мъжки русалки-русали.Наистина са красиви,но поне аз ги изнамирам за такива.Но не искам да Ви давам спойлери,който се интересува да погледне.

    В ютуб напишете:
    Ако не знаете английски: Истината за русалките,ще Ви излезе
    Мермейдс(на англ.) /Русалките (Новите доказателства) -На Петър Симеонов.

    Но Ви препоръчвам английското,доста е дълго и аргументиращо.
    на англ: Мермейд`с анимал планет.
    1вото или 2рото видео,аз първо гледах 2рото видео с онзи репортер.Не съм гледал 1вото,но мисля,че и то става,от това което мернах,за да не Ви дам грешна информация.

    Благодаря за отделеното време,ако някой има въпроси да ми пише,но относно каква тема,че доста често и аз забравям за какво съм писал на други хора.
    Ако съм обидил някого с нещо се извинявам.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 03.09.14 02:18#2ЕленаЕленаНовакРегистрация: 22.04.11Град: -Отговори: 168от: За РусалкитеСирената няма нищо общо с русалката!!! Сирените са жени- птици с омаен глас, които са давели моряците /включително и в Одисея на Омир/ с песните си, те били толкова хубави /песните/ че моряците се прехласвали и скачали в дълбоките води и се опитвали да стигнат до тях, но те си тръгвали , а моряците се давили.

    Русалките или морските хора, са хора които се приспособили да живеят във водата и им е поникнала опашка. Те си имат собствено царство с цар , царица и поданици...

    Незнам защо , но в Бг всеки си мисли ,че русалка е едно и също с нимфа-сирена... тези неща нямат нищо общо помежду си!!!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 03.09.14 02:24#3ЕленаЕленаНовакРегистрация: 22.04.11Град: -Отговори: 168от: За Русалкитепровери Гугъл- Уикипедия ако не вярваш, макар че и там не е обяснено всичко... а недей да гледаш някакви тъпи клипчета на неразбиращи

    Нимфата е божество! и няма рибя опашка!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 03.09.14 03:29#4БарниБарниНовакРегистрация: 19.03.12Град: ВарнаОтговори: 102от: За РусалкитеПърво беше грубо да спамиш тези удивителни в първото съобщение.

    Второ Не Съм споменавал ----Нимфи--- никъде.....Ти го направи,не знам защо.

    Трето: Не съм казвал,че Сирена и Русалка е едно и също,а Че са били описвани под това име.
    Чудя се защо не подхвана темата за Колумб,а взе за Одисей.Сирените нямат крила...Харпиите имат.Въпреки,че има доста спорове аз съм склонен да защитя,че:Сирените нямат крила,а че са (Хора "с" или "без" рибешка опашка).Спорно е защото има мозайки,амфори и вази на които тези Сирени са: 1-Нормални хора 2-с рибешка опашка(поради,което казах,че Сирени е също използвано от някои да опишат русалки) 3-С крила,но за мен това са чисто и ясно харпии.

    Не знам колко в България различават нимфа от русалка,но нимфата няма нищо общо с русалките.Нимфите са с ""гръцки"" произход,а русалките със ""Световен""първото,което е.Тези нимфи,както ти каза са божествен дух олицетворяващ природата,те могат да се срещнат в гори,реки,езера и други подобни места.
    От какъв зор ми написа,че са без рибешка нимфите,не знам.Ако искаше да добавя нещо по темата,да ми беше пратила съобщение или да беше написала собствена тема.

    Тези "незнаещи"както ги нарече,хора имат доста солидни факти.
    Може да не са разбиращи в тези митологични области,но:Дават надежда на хората,че може би наистина нашите фантазии,като малки не са били измислица,а донякъде реалност.
    Но дори ти призна,че те са се приспособили към водата,това,което "незнаещите" също казват.....

    Ще те попитам 2 неща.
    Дори гледала ли си филма,към който дадох линк?

    Откъде знаеш,че имат цяло царство,че то и царица,без обиди,но ми се струва детинско,при положение,че от скоро има сведения за тяхното съществуване.Аз само подхвърлих темата,че съществуват,но откъде знаеш,какво имат?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 03.09.14 05:12#5КалоянаКалоянаНовакРегистрация: 31.08.14Град: СофияОтговори: 16от: За РусалкитеСега и аз да се намеся.Образът на сирените е много спорен.В някои разкази са сестри на харпиите, в други-зли русалки.Така че според мен няма защо да се карате.Имам две книги за митологичните чудовища-в едната сирените летят(тук ще спомена историята с Одисей)Значи, когато Одисей минал покрай островите на сирените, наредил на моряците да си запушат ушите с восък, а него да вържат на мачтата.Оцеляват, благодарение на съвета на магьосницата Кирка(известна още като Цирцея).В друга история сирените са злите братовчедки(или сестри)на русалките.Образът им е доста спорен, така че смея да твърдя, че и двамата сте еднакво прави. :y: ОтговорОтговор с цитат
  • 03.09.14 05:19#6КалоянаКалоянаНовакРегистрация: 31.08.14Град: СофияОтговори: 16от: За Русалкитеиле-ели :провери Гугъл- Уикипедия ако не вярваш, макар че и там не е обяснено всичко... а недей да гледаш някакви тъпи клипчета на неразбиращи

    Нимфата е божество! и няма рибя опашка!

    Нимфата НЕ е божество!Тя е като сатирът, дух на природата(според митологията всяка нимфо притежава свое дърво, поток, река или езеро, изключение правят морските нимфи, които служат на Посейдон).
    ОтговорОтговор с цитат
  • 03.09.14 08:38#7ЕленаЕленаНовакРегистрация: 22.04.11Град: -Отговори: 168от: За РусалкитеОтговарям и на двамата.
    Нимфите са с гръцки произход, да и едни от тях се наричат Сирени, а те са жена -птица. Нимфите са божества от Гея т.е. Титани. Водните нимфи понякога се превръщат в риби /а не полу-хора полу-риби/ и предполагам , че оттам идва объркването.
    Харпиите са посъщият начин жена -птица, но не са във водата и не пеят. И не са нимфи- те са с друго родословие.

    Русалките са със славянски произход това са духове на жени удавнички, които остават да живеят във водата те са хора с рибя опашка, самодивите също са славянска митология.

    Сирената си е Сирена, русалката си е русалка, нямат нищо общо...

    Извинявам се за спама, но цитирате глупости, а точно в Бг и славянските държави , като славяни трябва да се знае какво е русалка и самодива....



    ОтговорОтговор с цитат
  • 03.09.14 08:50#8ЕленаЕленаНовакРегистрация: 22.04.11Град: -Отговори: 168от: За РусалкитеРусалките не пеят, те по принцип плачат...

    Приказката за "Малката русалка " се върти около това, че един удавник вече, се опитва да спаси друг удавник и да се върне с него към живота.
    Тя ако го обичаше и искаше за нея, щеше да го остави да се удави първо, второ затова не може да говори, трето накрая разбира че за да се върне трябва да убие друг и то безвъзвратно и се самоубива.
    Това за приказката си е моя мисъл, незнам дали това е искал да опише Андерсен, понеже всяка приказка си има нещо от действителността- така че може наистина да е спам- СЪЖАЛЯВАМ
    ОтговорОтговор с цитат
  • 03.09.14 09:00#9БарниБарниНовакРегистрация: 19.03.12Град: ВарнаОтговори: 102от: За Русалките......отказвам се да споряОтговорОтговор с цитат
  • 03.09.14 09:05#10ЕленаЕленаНовакРегистрация: 22.04.11Град: -Отговори: 168от: За РусалкитеКолумб вижда русалки- това е знака /ако наистина ги е видял/ че ще се удавят. Те след страшна бура се загубват и плават в морето много дълго време, моряците започват да се бунтуват, свършват провизии и т.н. докато не стигат до нов континент тръгвайки за Индия реално.
    Не искам да споря...
    ОтговорОтговор с цитат
  • 04.09.14 09:50#11********НовакРегистрация: 19.08.14Град: ПлевенОтговори: 361от: За РусалкитеАз мисля, че русалките ги прави една вещица като използва поля с царевица. Стават много красиви руси момичета. Може би дори нимфоманки. Ето къде е тяхното приличие и хората гледат основно това, без да са много наясно кой какъв е. ОтговорОтговор с цитат
  • 04.09.14 11:30#12БарниБарниНовакРегистрация: 19.03.12Град: ВарнаОтговори: 102от: За РусалкитеПрекрасно....първо се почна с Нимфи,които дори не съм -Споменавал-никъде
    Сега и нимфоманки......... :x:
    ОтговорОтговор с цитат
  • 04.09.14 01:04#13КалоянаКалоянаНовакРегистрация: 31.08.14Град: СофияОтговори: 16от: За Русалкитеиле-ели :Отговарям и на двамата.
    Нимфите са с гръцки произход, да и едни от тях се наричат Сирени, а те са жена -птица. Нимфите са божества от Гея т.е. Титани. Водните нимфи понякога се превръщат в риби /а не полу-хора полу-риби/ и предполагам , че оттам идва объркването.
    Харпиите са посъщият начин жена -птица, но не са във водата и не пеят. И не са нимфи- те са с друго родословие.

    Русалките са със славянски произход това са духове на жени удавнички, които остават да живеят във водата те са хора с рибя опашка, самодивите също са славянска митология.

    Сирената си е Сирена, русалката си е русалка, нямат нищо общо...

    Извинявам се за спама, но цитирате глупости, а точно в Бг и славянските държави , като славяни трябва да се знае какво е русалка и самодива....




    Не са божества нимфите! :x: Чета много относно гръцката митология, имам много книги и все пак знам разни неща относно въпросната митология! ps:
    ОтговорОтговор с цитат
  • 04.09.14 01:05#14КалоянаКалоянаНовакРегистрация: 31.08.14Град: СофияОтговори: 16от: За РусалкитеWar007 :Прекрасно....първо се почна с Нимфи,които дори не съм -Споменавал-никъде
    Сега и нимфоманки......... :x:

    Да, и аз го видях :x: К'ви нимфоманки к'ви пет лева? :x:
    ОтговорОтговор с цитат
  • 04.09.14 03:31#15ЕленаЕленаНовакРегистрация: 22.04.11Град: -Отговори: 168от: За РусалкитеИзвинявай че спамя под твойта тема, но ти така и така си отворил тема за русалките... та мисля си че в приказката за "Малката русалка" може да е описан вътрешният конфликт на принца, за това дали да се самоубие или не, и това нещо да е описано чрез русалката.ОтговорОтговор с цитат
  • 04.09.14 08:12#16********НовакРегистрация: 19.08.14Град: ПлевенОтговори: 361от: За РусалкитеTrue Alpha :[quote=War007]Прекрасно....първо се почна с Нимфи,които дори не съм -Споменавал-никъде
    Сега и нимфоманки......... :x:

    Да, и аз го видях :x: К'ви нимфоманки к'ви пет лева? :x: [/quote]

    Като не си ги виждала не обяснявай, че не съществуват, защото аз съм ги виждал и зная, че са истински.
    Дори знаех част от рецептата за образуването им, но я забравих.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest