Откриха непознато същество в Китай

Откриха непознато същество в Китай

Непознато досега на науката животно бе открито в Китай. Местен ловец от провинция Сечуан заловил съществото, което вече си има и име - Ориенталски Йети.

Необикновено животно е без козина. "Изглеждаше като мечка, но имаше опашка на кенгуру. Звуците, които издаваше обаче не бяха мечи, повече наподобяваха котешко мяукане. През цялото време мяукаше, може би викаше останалите от вида си, търсеше ги или пък то е последното от вида", разказва ловецът Лу Чин, цитиран от вестник "Дейли Телеграф".

"Отдавна се носят легенди за мечка, която била човек и някои хора вярват, че това животно, е именно то - Йети", казва още китайският авджия.

Странното същество ще бъде изпратено от биолозите от Сечуан в Пекин, където да му бъде направен ДНК-анализ. Местните учени са категорични, че на науката до този момент подобно животно не е известно и досега не е класифицирано.

Според легендите Йети, наречен още Снежен човек, обитава високите части на Хималаите. Считан е от някои за сляп клон на еволюцията. От други - за подвид на кроманьонски човек homo sapiens. А според трети Йети въобще не съществува и не е нищо друго, освен спекулация.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 4
3 5
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати