sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Истински Истории»Истинската история на Красавицата и Звяра

Истинската история на Красавицата и Звяра

Истинската история на Красавицата и Звяра

Приказката Красавицата и Звяра ни учи, че любовта не зависи от външния вид и ако винаги сте смятали, че тази история е твърде сантиментална, за да се е случила наистина, грешите, защото героите са истински.

Красавицата и Звяра са вдъхновени от богаташа Петрус Гонзалвус, чието тяло и лице са били покрити с косми, и неговата любима. Той е роден през 1537 година на остров Тенерифе – най-големият от Канарските острови.

Страдал е от рядкото заболяване хипертроза, познато и като Синдрома на върколака. Имал е плътно окосмяване по всеки сантиметър от тялото си още в най-ранна детска възраст.

Бебетата с този синдром се раждат с лек мъх по цялото тяло, а с напредване на възрастта, окосмяването се засилва. Заради това генетично заболяване Петрус е наричан от хората на острова дивия човек. Превърнал се в нещо като атракция за посетителите.

Бил е само на 10 години, когато се срещнал с френския крал Анри II. Петрус събудил съчувствието на краля и той решил да го отведе със себе си в Париж, за да учи на латински и военно дело. Така той се превърнал в истински благородник.

Доброто образование му позволило да общува с хора от висшето общество въпреки външния си вид. Така срещнал Катерина. Влюбил се в нея от пръв поглед и въпреки слабите му надежди, че тя ще отвърне на чувствата му, правел всичко по силите си, за да я впечатли. И успял.

Катерина се влюбила в мъжа, когото всички определяли като звяр. Двамата се женят и имат 4 деца, две от които наследяват синдрома на баща си.

Няколко години по-късно дъщеря им Антоанета, която също страдала от хипертрихоза, се запознава с художничката Лавиния Фонтана. Тя разказала изумителната история за любовта между родителите ѝ, а Лавиния я нарисувала и направила историята за Красавицата и Звяра много популярна. А това довело и до написването на приказката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати