sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»Махнете червения конец от ръката или ще умрете!

Махнете червения конец от ръката или ще умрете!

Червен конец

Червеният конец на ръката може да се види завързан на хора от всякакви възрасти. Хората връзват червен конец за здраве и късмет, за да ги предпази от злото. Истината за него обаче ще ви накара да го свалите на момента.

Православен свещеник призовава никога да не носим червен конец на ръката си. Причината е неговото истински предназначение и вредите, които носи със себе си.

Всеки човек е чувал, че червен конец, вързан на лявата ръка като гривна, ни пази от лоши неща и болести. Православната църква обаче е на друго мнение.

Един от най-известните духовници, архимандрит Филип от Украйна, помощник-пазител на пещерите близо до православния манастир Киевско-Печерската лавра, разкри на света шокиращата истина.

По правило Православната църква не одобрява носенето на различни амулети, талисмани и така нататък. И вълненият червен конец, вързан на ръката, определено не е талисман срещу зло и болести.

Червен конец на ръката

Ритуалите, свързани с талисмани и амулети, са от онези традиции, завещани ни от езичеството. Те се практикуват и до днес основно от различните видове секти.

Всички остатъци от езичеството са откритие на Дявола. Той предлага да вярваме в различни неща с цел да отдалечи хората от Бог и истинската вяра. Дяволът ни предлага да вярваме в различни неща, а на тези, които вярват, той сякаш действително им помага.

Дяволът е хитър. В началото той не закача хората, които вярват в измислиците му, но след време те попадат в капана му. Скоро у тях се появяват сериозни духовни проблеми. За да се спасят, хората трябва да се покаят в тайнството на изповедта в каноничната Православна църква.

Те трябва да се разделят с всички видове суеверия и да започнат да търсят помощта и закрилата на Бог. Не го ли направят, не свалят ли червеното конче, тези хора постепенно изпадат в ужасна депресия, често полудяват и се самоубиват.

Депресия

Всички ужаси водят началото си от такива конци. Това са подхвърлени от Дявола предмети и е добре всеки да стои далеч от тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
17.04.2018 11:11
Пълни глупости
27
0