Половината от нас вярват в извънземни! Но защо?

Извънземни

Около 50% от хората са напълно убедени в съществуването на извънземни. Те не само вярват в тях, а искат и да установят контакт.

Вярата на хората в извънземни е проверена в рамките на проучване, проведено в 24 държави. Авторите смятат, че резултатите донякъде обяснява нестихващия интерес към сагата Междузвездни войни цели 40 години след излизането на първия филм от поредицата.

Резултатите от проучването, което показва, че 47 % от над 26 000 анкетирани вярват в съществуването на разумни извънземни цивилизации във Вселената, се появяват на бял свят в навечерието на премиерата на Междузвездни войни: Последните джедаи. Още по-интересното е, че 61 процента от анкетираните отговарят с Да на въпрос дали вярват в съществуването на някаква форма на живот на други планети.

Една четвърт от хората са убедени, че Земята е единственото място, на което има разумен живот. А според 60 % от тези, които допускат съществуването на други разумни форми на живот, задължително трябва да потърсим контакт с тях.

Извънземни цивилизации

Предишни подобни анкети, някои от които много по-мащабни, също доказват, че повече от половината хора вярват в съществуването на извънземни.

Именно високият процент на хора, които вярват в съществуването на разумни извънземни цивилизации, отчасти обяснява огромната популярност на филми за извънземни.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати