Направете си теста на Сонди и разкрийте тъмната си страна

1 от 8 Снимки
Направете си теста на Сонди и разкрийте тъмната си страна
Снимка: wikipedia

1. Садист


Вашата тъмна страна е на доминантен човек, който не позволява на хората около себе си да му противоречат и да го командват, а когато това се случи, преструвате се на нечули и невидели, като накрая пак правите това, което искате. Най-вероятно още в детството си сте потиснали трудния си характер, защото ви е тласкал към бели, а сега преглъщате обидите към околните и им спестявате униженията, на които сте способни в краен случай. Вероятно е обаче да правите впечатление на стеснителен човек, който заема пасивна позиция, когато се появят трудности или неприятни хора около него, но ако чашата прелее, сте склонни да измъчвате и вербално, и физически.

Тестът е създаден от унгарския психиатър Леополд Сонди и чрез него може да извадите наяве това, което потискате в подсъзнанието си. Психолозите го наричат нашата тъмна страна, защото комбинира качества, които не искаме да притежаваме, но те са в нас.

За да разберете какви неприятни черти се крият във вашето подсъзнание, погледнете снимката и изберете изображението на човек, който провокира най-силно отвращение и страх във вас.

Тестът е създаден на принципа на проекциите, според който ние несъзнателно преписваме недостатъците, които притежаваме и не харесваме, на другите.

Затова ако искате да разберете повече за себе си или за хората около вас, вслушайте се в думите, с които описват околните, защото чрез тях те несъзнателно показват как се възприемат.

Но това отнема време, а ако искате за няколко минути да се запознаете с тъмната си страна, направете си теста и проверете към кой тип принадлежите.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати