Това се случва в XXI век: Пребиха до смърт група вампири в Малави

Вампиризъм

Местен отряд за самозащита в Малави е пребил до смърт шестима души, тъй като имало съмнения, че те пият човешка кръв и извършват ритуали с черна магия.

Полицията вече издирва един по един хората от отряда, които са нападнали набедените за вампири, предава Франс прес.

В още три региона на страна разгневени тълпи преследват хора по подозрение, че извършват какви ли не ритуали, използвайки човешки останки или кръв. Само в окръг Муландже има три подобни случая.

Няма никакво доказателство за съществуването на такива кръвопийци и никой не е подавал оплакване в полицията. Смятаме, че местни жители са решили да прибягнат до саморазправа, заяви полицейският говорител Джеймс Кададзера.

Въпреки това местните власти ежедневно се борят за възстановяване на реда и се опитват да предотвратят действията на групи, които са решили да вземат борбата със злите сили в свои ръце.

Стотици полицаи патрулират в различни градове на страната, а доброволците от Корпуса на мира са призовани да напуснат опасните райони, докато напрежението не се тушира.

В Малави магьосничеството е широко разпространено, а слуховете за вампиризъм се подхванат редовно. Телата на шестимата убити са намерени в покрайнините на планината Мулание, като се предполага, че нападението е станало в неделя.

Малави

При друг инцидент местен старейшина е бил убит от група, която го обвинила в укриване на вампири.

Цялата истерия е започнала през 70-те години на миналия век, когато правителството на диктатора Хейстингс Камузу Банда убива 12 души в предградието Блантайър и изпраща кръвта им в Южна Африка в епохата на апартейда.

Оттогава вампиризмът е чувствителна тема в Малави и властите в страната дори се принудили да се откажат от услугите на няколко благотворителни организации, понеже сред местните тръгнал слух, че те търгуват с човешка кръв.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати