sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Извънземни»Извънземните са някъде там... Но спят!

Извънземните са някъде там... Но спят!

Извънземни
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Вселената е огромна. Тя има милиарди галактики, всяка от които с по трилион звезди. Това прави над трилион планети обитаеми. Щом е така обаче, всички се питат защо извънземните не се свързват с нас? Отговорът ще ви изненада.

Извънземните спят – ето защо ги няма. Учените в университета в Оксфорд са убедени, че извънземните форми на живот са в хибернация и чакат Вселената да се охлади.

Животът на Земята оцелява не заради, а въпреки лошите условия във Вселената. Това е похвално, но по-интелигентните същества са избрали да пропуснат лошите моменти. Извънземни все още не са се свързали с нас, защото са в хибернация и изчакват, докато условията във Вселената не станат по-благоприятни за тях.

Смелото предположение е, че извънземните форми на живот най-вероятно са се прехвърлили към цифрово съществуване. Животът като машина те предпазва от болести и смърт, а и дава шанс за скоростно обработване на информацията. Суперкомпютрите, способни да обработват огромно количество информация обаче, са по-ефективни при по-ниски температури.

Причината е, че се нуждаят от огромно количество енергия за охлаждане. Поради това извънземните, които водят живот като машини, са избрали да навлязат в хибернация, докато климатичните условия във Вселената започнат да се охлаждат.

НЛО

Теорията е наречена условно хипотеза за естивация. Това представлява временен физиологичен покой в развитието и размножаването на индивида. При него метаболизмът рязко намалява, а формообразувателните процеси спират. Когато става въпрос за застудяване, процесът се нарича зимна диапауза или хибернация, докато в районите с топъл сух климат – лятна диапауза или естивация.

Когато извънземна цивилизация е достигнала до високо ниво на развитие, тя ще иска да максимизира изчисленията. Така напълно логично изглежда да изпадне в естивация до далечното бъдеще. Ето защо далечните ни събратя са заспали и търпеливо изчакват бъдещите по-приятни космически епохи.

Извънземни цивилизации

В настоящия момент нивото на фоново излъчване на Вселената е три градуса над нулата по Келвин. Това е прекалено горещо за живот на машини. Вселената обаче се разширява и звездите умират в продължение на милиони години. Така вероятността температурата да падне отново до абсолютната нула - -273.15 градуса по Целзий, се увеличава неимоверно. Това би било идеалното време за извънземните да се събудят. Тогава вече ще има и реален шанс да установим контакт, но за съжаление този момент е далеч в бъдещето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати