Извънземни живели на Земята преди хората

Живот на други планети

Има ли живот на друго място в Слънчевата система е въпрос, който тормози учените от цял свят в продължение на десетилетия. Американският професор по космически науки Джейсън Райт твърди, че е имало. Според него високотехнологична извънземна цивилизация е населявала планетите от системата ни дълго време преди човека, но след това изчезнала без следа.

Професор Райт преподава астрономия и астрофизика в Пенсилванския държавен университет. В свой научен труд, озаглавен Предишни местни технологични видове, ученият представя тезата, че древните чужденци най-вероятно са населявали Марс, Венера и дори Земята. Според него е въпрос на време човечеството да се сблъска с техносистеми, оставени от извънземните.

Съществували са всички фактори за възникването на предходен на човека технологичен вид на древната Земя или на друга планета като Венера, преди да се превърне в огромен парник, или на Марс, когато там е имало вода и атмосфера, пише в своя доклад Райт.

Извънземни

Той обаче обяснява, че повечето доказателства за съществуването на извънземните са унищожени поради катаклизмите, сполетели споменатите планети. От трите планети най-сериозни премеждия е претърпяла Венера. Райт смята, че там най-трудно ще се намерят доказателства за древната цивилизация.

Отриването на следи от извънземните ще бъде затруднено и на Земята заради ерозията на повърхността на планетата и силната тектоника. Според учения движението на земните плочи е изтрило голяма част от останките. Тези процеси дават възможност на учените да търсят извънземни едва на няколко места на нашата планета.

Венера

Ако попаднем на такива доказателства, те ще бъдат изключително стари. Най-вероятно нашето търсене ще бъде успешно на Луната или на Марс и дори на някои по-отдалечени планети или големи спътници в Слънчевата система. Вероятността да попаднем на следи от чужденците на Земята по-вероятно клони към нула, казва още професорът.

Райт вярва, че в най-близко бъдеще предстои възникването на научната област космическа археология. Когато това стане, откриването на следи от чужд живот в Слънчевата система ще е въпрос не на векове и десетилетия, а на години.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати