Колумбийка възкръсна в погребалния дом

Колумбийка възкръсна в погребалния дом

45-годишна "покойница" от Колумбия докара да шок служителите в погребалния дом в град Кали, след като оживя минути, преди да попадне няколко метра под земята.

Жената изпаднала в клинична смърт, след като била приета в болница в тежко състояние, съобщават медиите в Колубмия.

"Системите, към които беше прикрепена пациентката не отчитаха кръвно налягане или сърдечна дейност", съобщи доктор Мигел Анхел Сааведра.

След като медиците подписали смъртния акт на жената, тялото й било преместено в погребален дом. Там обаче се оказало, че жената всъщност не е мъртва.

"Когато те се готвеха да сложат формалдехид, пациентката започна да диша отново и да извършва движения", казва още д-р Сааведра. Състоянието й известно на медицината като "Синдрома на Лазар".

Подобен феномен имаше и през октомври 2008 година. 45-годишен французин "възкръсна" в момент, в който хирурзи започнаха операция по отстраняване на органите му за трансплантация.

Мъжът бил обявен за мъртъв след масивен инфаркт. Лекарите, които се опитали да спасят пациента, констатирали смъртта.

Когато хирурзите започнали операцията по отстраняване на органите, мъжът започнал да диша, да чувства болка, а зениците му реагирали на светлина. След няколко седмици възстановителен период пациентът започнал да ходи и да говори.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
linchetyy
linchetyy
22.02.2012 13:08
Абе само аз ли забелязах,че и двамата са уж умрели на 45 години..Съвпадение или..??
0
0
lilqna aleksandrova
lilqna aleksandrova
04.03.2011 10:29
Лекарска грешка винаги при такива случаи. Подвеждат се лекарите и хоп, фатална грешка. Може ли съсирената кръв на умрели да възроди живот и се превърне в алена, животодаваща течност ?
1
0