Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Интересни факти за раздвоението на личността

Интересни факти за раздвоението на личността

5 от 5 Снимки

5. Опасни за обществото?


Холивуд е изградил зловещ образ на хората, страдащи от раздвоение на личността. Изследвания обаче показват, че това въобще не отговаря на истината. Хората с този проблем могат да станат убийци в същата степен, колкото и обикновен човек. Дори страдащите от подобно психическо заболяване са по-голяма опасност за себе си, отколкото за околните.

Често около психичните заболявания от рода на шизофренията, социопатията, депресията и раздвоението на личността изникват сензации в медиите. В повечето от случаите, за съжаление, информацията не е предадена коректно поради неправилни предположения и грешна информация за тези състояния.

Фактът, че медиите и Холивуд често си служат с откровени нелепици относно тези психически състояния, е показателен за нагласата на общественото мнение към хората, страдащи от тях.

Конкретно психическата болест дисоциално разстройство на личността или раздвоението на личността е обвита с мъгла от тайнственост и страх. Вижте някои интересни факти за състоянието, които могат коренно да променят мнението ви за него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати