Ще останете поразени! Вижте най-високите хора на света

1 от 10 Снимки

1. Дон Кeлър, 249 см


Роденият през 1925-та година в САЩ Келър се смята за най-високия човек от 1969 до неговата смърт през 1981 година. Още на 10 започва неговият необуздан растеж, който се дължи на заболяването акромегалия. То се характеризира с повишена секреция на хормона на растежа.

От години е известно, че всяко следващо поколение е по-високо от предходното. Ръстът на мъжете се увеличава по-бързо, отколкото този на жените.

За най-високи сред мъжете, се приемат холандците. Те достигат до средна дължина 183 см. Жените в Латвия пък са се приемат за най-високи със своята средна дължина от 170 см. В това поне ни убеждава изследване, базирано на проучване, проведено през последните сто години в 187 страни в света.

В същото време най-ниски са мъжете в Източен Тимор със своя среден ръст от 160 см. Най-ниските дами достигат до 149 см и са жителки на Гватемала. Тенденцията да порастваме се запазва.

Според специалистите сред причините да се доближаваме все повече към висините, е комплекс от фактори. Това са завишеният стандарт на живот, по-доброто хранене и непрестанния напредък на медицината. През годините обаче са се появявали толкова високи хора, че никой не е вярвал, че са истински. За да се убедите, разгледайте галерията горе.

Снимки: myfirstclasslife.com

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати