Те се опитват да се свържат с нас! Загадъчни сигнали идват от дълбокия Космос

Звезди

Странни сигнали, идващи от малка група звезди от дълбокия Космос, са засечени от група учени, които смятат, че извънземен разум опитва да се свърже със Земята, пише британският вестник The Independent.

От наблюдаваните 2.5 милиона звезди само при 234 се регистрира подобно необичайно явление. Научният екип не може да даде друго обяснение за този феномен, освен че става дума за съобщения, изпращани от извънземни.

Сигналите, които засякохме, имат характеристиките, посочени в по-ранното ни проучване, и съвпадат с тази хипотеза, обясняват учени от Университета Лавал в Квебек, Канада.

Фактът, че сигналите идват само от малка група звезди с ограничен спектрален диапазон, провокира съмненията, че съобщенията са извънземни, поясняват още учените от Квебек.

Те са били засечени от система със звезда, подобна на нашето Слънце, което също може да се разглежда като доказателство, че на това място в Галактиката е възможно да има живот.

Извънземни

Изводите на учените ще бъдат публикувани от Тихоокеанското астрономическо дружество (Astronomical Society of the Pacific) със заглавие Сигнали вероятно от извънземен разум.

Но за да бъде потвърдена хипотезата, ще са нужни допълнителни доказателства.

Подобни сигнали ще бъдат търсени и с друго оборудване, така че да се сравнят различните източници и да се даде категорично обяснение за случващото се.

Телескоп

Научната програма Breakthrough Listen, която се занимава с търсене на извънземен живот, заявява, че сигналите са обещаващи и може да се използват за бъдеще общуването между човечеството и извънземния разум.

Програмата е подкрепяна от Стивън Хокинг и Марк Зукърбър, като Хокинг участва активно в нея.

По-рано тази година бяха засечени мистериозни радио вълни, идващи от съзвездието Херкулес, които също се разглеждат като сигнал, изпратен от разумна цивилизация.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати