sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Ако видиш бял гълъб

Ако видиш бял гълъб

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k345
Бял гълъб
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Белият гълъб е сред птиците, които присъстват в пророчествата и поверията на редица народи. Причината за това е, че той е красиво, величествено и харизматично животно и мнозина съзират в него посланик на надеждата.

Според едно старо предание, ако човек види случайно бял гълъб навън, това е знак от Господ, че той го наблюдава и пази от беди. Възможно е също така това да е неговият ангел хранител.

Според друго тълкувание пък появилият се изневиделица бял гълъб всъщност е на обичан близък, чиито дух се е въплътил в тялото на благородната птица. Това показва, че този човек продължава да е около нас и да ни закриля по негов начин.

Друго поверие пък свързва белите гълъби с любов. То гласи, че ако човек види два бели гълъба, готвещи се за полет, скоро ще открие истинската любов и ще се задоми.

Част от хората пък виждат в белия гълъб нещо повече от предвестник на любовта. Много стари нашенци са чували от баби и дядовци, че видиш ли някъде навън прекрасното пернато, очаква те здраве, благоденствие и голям късмет.

Гълъби

Съществува и друго старо поверие, свързано с тези царствени птици. Според него, ако човек види бял гълъб и си пожелае нещо, то непременно ще се сбъдне.

Предания съществуват и за белите гълъби с точици. Те гласят, че ако някой види на перваза си такова животно, вероятно ще започне нова работа или ще се заеме с нов бизнес проект. При всяко положение обаче го очакват големи професионални успехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
42
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати