Внимавайте с изречените думи! Променят кармата ви

Думите

Човешката реч открай време се разглежда като много мощно оръжие. С изречените думи можем не просто да въздействаме върху околните, а и върху самите себе си. Ако обаче словата ни са били негативни, можем да си навлечем и сериозни неприятности, смятат древни индийски учени.

Оказва се, че думите, които казваме, имат силата дори да променят кармата ни. Ето защо трябва винаги да се замисляме много сериозно, преди да изречем нещо. Важно е да знаем, че може да променим живота си към по-лошо, дори само като укоряваме някого.

Критикувайки и одумвайки някого, ние можем да привлечем неговите качества към себе си и не след дълго да бъдем застигнати от неговите проблеми. Няма и да забележим как привички, които сме ненавиждали у него, са се появили и при нас.

Когато някой критикува друг човек, той взема негативното от неговия характер и го пренася върху себе си. За сметка на това критикуваният се чувства очистен и освободен от лошото, смятат специалистите по окултното.

От друга страна, ако възхваляваме някого и имаме най-чисти помисли към него, можем също да се сдобием с неговия късмет и да подобрим живота си. За целта обаче трябва да говорим за него наистина с най-светли чувства, защото, ако дълбоко в себе си му завиждаме, ефектът, който речта ни ще има, няма да е благотворен към нас.

Скандал

За да сме споходени от късмет, щастие и успех, трябва да се откажем не само от коментарите по адрес на околните, но и от изтъкването на собствените си добродетели. Когато сме свършили някое добро дело, няма нужда да се хвали с това. Ако си позволим да се самоизтъкнем, има шанс да изгубим всичко, което сме постигнали.

Важно е да се знае също така, че не бива да споделяме плановете си с останалите. Ако в действителност искаме намеренията ни да се сбъднат, трябва да действаме повече и да говорим по-малко, съветват още древни мъдреци.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати