Уникално! Стивън Хокинг разкри къде водят черните дупки

Черна дупка
Снимка: blastr-com

Световно известният учен Стивън Хокинг направи сензационно разкритие. Той е категорични, че през черните дупки можем да преминем, да избягаме и да се скрием, без възможност да се върнем обратно.

До момента се смяташе, че можем да заседнем в черните дупки. На конференция в Стокхолм обаче Хокинг изрази своите съмнения относно достоверността на тази теория. Според него, когато космически пътник премине през черна дупка, той няма да се заклещи, а просто ще премине от другата страна. За негово нещастие обаче няма да може да се върне.

Черните дупки по презумпция се приемат за лоши. Те обаче са един универсален начин за достигане на алтернативни вселени, предполага още астрофизикът. Ако дупката е голяма и се върти, то е напълно възможно тя да е вход към една алтернативна вселена.

Теорията на Хокинг е опит да се отговори на въпроса за това какво се случва с предметите, попаднали в гравитационния радиус, т.нар. хоризонт на събитията. До момента се знае само, че дори светлината не може да се върне оттам. Предполага се, че въпреки изчезването на обекта, информацията за него все трябва да се пази някъде. Този парадокс не дава мира на учените от десетилетия.

Според настоящото предположение на Хокинг информацията се съхранява в зона, намираща се след хоризонта на събитията. Реално тя никога не стига до вътрешността на черната дупката, тъй като тя представлява портал. Поради това и не се нужда от това да търси пътя обратно.

Това означава, че ако човек попадне в черна дупка, той не трябва да се притеснява, че ще изчезне безвъзвратно. Вариантите са два - или ще отиде някъде другаде, или ще се отпечата като холограма на границата на вселенския портал. Връщане назад обаче няма.

Стивън Хокинг

Хокинг споделя, че колкото и запален да е по комическите пътувания, не би опитал да премине през черна дупка. Той завърши речта си философски: Ако чувствате, че сте в черна дупка, не се предавайте. Винаги има път навън.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати