Какво да носим за късмет в годината на маймуната

Година на маймуната

Вечерта на 7 февруари според китайската митология ще посрещнем годината на червената огнена маймуна и за да привлечем късмета на наша страна, трябва да се заобиколим със символите на животното.

Официално годината на червената огнена маймуна настъпва на 8 февруари и ще продължи до 27 януари 2017 година.

За да привлечете късмета в дома или на работното си място, поставете фигурата на маймуна. Тя ще активира творческата енергия, ще ви прави по-интелигентни и съобразителни за промените, които предстоят.

Амулет от 3 маймуни е символ на просперитет и голям късмет. Този талисман ще ви предпазва от болести, зли сили и отрицателна енергия.

Маймуна върху слон е подходящ амулет за бизнесмени, които търсят нови хоризонти и реализация на целите си.

Тъй като годината ще е покровителствана от елемента на огъня, носете повече дрехи в неговите цветове – червено, жълто, оранжево. Те ще привлекат към вас повече охолство, сила и късмет.

число 9

Хубаво е да посрещнете китайската нова година в тези цветове, за да бъдете щастливи през цялата година.

Според китайските традиции Новата година винаги се посреща с трапеза, на която задължително присъстват пиле и риба. Пилето символизира семейното щастие, а рибата – богатството и изобилието.

Понеже тази година е годината на маймуната, масата трябва да е отрупана и с плодове, за да бъдете късметлии цяла година.

Щастливите числа ще са 4 и 9, заради което е препоръчително да предприемате важни крачки само на тези дати.

Предстоящата година на червената огнена маймуна е 4713-та според китайското летоброене. Празниците по посрещането ѝ започват от вечерта на 7 февруари и продължават 15 дни.

Тържествата приключват с окачване на фенери по всички улици, а по тях се пишат пожелания и шеговити стихове.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати