Водата гони депресията

Водата гони депресията

Водата, която има странни свойства от типа на това да помни информация, действа много добре на жените в депресия, убедени са норвежки психолози. Те направили експеримент с група жени, които били на ръба на нервна криза, и ги изпратили при река.

След като поседяли около половин час край шумящата вода, над 50 на сто от жените признали, че се чувстват значително по-спокойни. Според древно скандинавско поверие водата помага на жената да подреди чувствата си.

Ако седнете близко до река или изворче през деня, и се опитате да не мислите за нищо, освен за ромона на водата, след няколко минути ще почувствате как всичките ви лоши мисли са изчезнали.

Водата гони депресията

Най-голям ефект има ако стоите до водата, облечени в бяло и с бяла кърпа на главата. След като се почувствате по-добре, свалете кърпата от главата си и я пуснете да плува по реката. С нея ще отплуват и вашите тревоги, за да не се върнат никога вече.

Колкото и смешно да ви се струва, опитайте поне веднъж да изпълните този ритуал, когато се чувствате напрегнати, и ще видите, че има неочакван ефект. А ако наблизо няма река, купете си фонтанче, за да слушате ромона на водата, когато поискате. Изключете звука на мобилните телефони и поне половин час на ден слушайте само как тече водата.

Затворете очи и се пренесете мислено в един прекрасен свят, където вашите проблеми са само незначителна прашинка. Мислено си представете тази прашинка и я издухайте и когато отворите очи, ще се почувствате значително по-добре, твърдят психолозите.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати