Суеверията на немците за късмет и богатство
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»Суеверията на немците за късмет и богатство

Суеверията на немците за късмет и богатство

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k60837
Пари в Касичка
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Близо една четвърт от немците изпълняват различни суеверия за успех и забогатяване, показва проучване на Социологическия институт в Аленсбах.

Вярванията на тази нация са от хилядолетия и ясно им показват от какво трябва да се страхуват и какви ритуали трябва да спазват.

Докоснете коминочистач

Както повечето хора по цял свят, така и германците вярват, че ако случайно докоснете коминочистач, ще ви преследва вечен късмет. За да се сбъдне обаче, трябва да докоснете коминочистача случайно, а не преднамерено.

Това поверие се корени в стара легенда, според която в комините на хората се задържа всичко негативно, а коминочистачът е натоварен с функцията да го почисти, тъй като има споразумение със злите духове и е предпазен от злото. Защитата на коминочистача може да се предаде на всеки, който го докосне.

Петък 13

Избягвайте числото 13 и се заобиколете от 7

За германците числото 13 е символ на разрушението, смъртта и нещастието, заради което дори хора, родени на този ден, празнуват рождения си ден по-късно.

Германците избягват всичко, което им напомня за числото 13, но за сметка на това се заобикалят със 7, понеже свързват това число с късмета. Най-благоприятният ден от седмицата според нацията е сряда.

Движението на котките

Черната котка е символ на бедствието, но според германците е важно и на къде се движи животното. Не толкова големи ще бъдат неприятностите, ако котката ви пресече път отляво надясно, вместо обратното.

Потупайте портмонето

Всеки първи ден от Новата година германците потупват портфейлите и джобовете си, като в тях задължително трябва да има някакви пари. С този ритуал те вярват, че си осигуряват безоблачен живот във финансово отношение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати