Изпаренията на бензин предизвикват страх и агресия

Страх

Не само ръстът на цените на бензина е в състояние да предизвика агресия. Това прави и самият бензин, твърдят американски учени. Ако внезапно почуствате необяснима злоба или тревога, докато зареждате автомобила си, не се подтискайте. Изпаренията на бензина могат да предизвикат силна агресия.

При опити с плъхове, които били подлагани на бензинови изпарения, се оказало, че след като се надишат с бензин, гризачите започват да се бият и да изпитват безпричинен страх. Според учените при изпаряване на бензина се получава повреда в някои мозъчни клетки и това води до промяна на поведението.

Учените предупреждават, че бензиновите изпарения, които дишаме, могат да повлияят на физическото и психическото ни здраве. Милиони хора вдишват парите на горива, като зареждат колите си всеки ден.

Плъховете, които в рамките на експеримента се надишали с бензин, нападали без никаква видима причина събратята си и се опитвали да ги убият с острите си зъби. Плъховете, които дишали чист въздух, се държали съвсем нормално и не проявявали никаква агресия.

Според учените всички коли трябва да станат електрически, за да се избегне възможността хората да дишат отровни газове и да се разболяват. Еко-колите обаче все още са в далечното бъдеще, така че май не ни остава нищо друго, освен да тръгнем из градовете с маски на лицето срещу изпарения на бензин.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати