Открито е гробище на вампири

Гробище на вампири

Гробище на вампири е било открито в Чехия, близо до градчето Челяковица. При разкопки за строеж на нова сграда са открити труповете на 13 души, като всички те били погребани по един и същи ужасяващ начин.

Ръцете им били вързани с кожени ремъци, а в гърдите им бил забит кол от трепетлика. Известно е, че с кол от такова дърво се вярва, че могат да се убият вампири, ако се прободат в гърдите.

Покойниците били без ръце и без глави – те били зле отсечени, вероятно от неколкократни удари с брадва. Всички трупове са на мъже, горе-долу на около 30 години. След като изследвали тленните им останки, станало ясно, че всички те са местни, но са убити преди стотина години.

Гробище на вампири

Ръцете им са били отрязани, докато са били живи. Нещастниците са били с отрязани ръце, когато са ги вързали, и последното, което са видели, е бил приближаващия се към гърдите им дървен кол.

Според изследователите на труповете най-вероятно местните са се опълчили срещу 13-те мъже, които по някаква причина са били смятани за вампири. Съществува вероятност и 13-те да са станали жертва на някаква болест, която според понятията на онова време е приличала по нещо на вампиризъм.

Сред писмените документи, намерени от онова време, не се споменава никъде за убити мъже, смятани за вампири. Дали наистина са били заплаха за градчето или са станали жертви на местни суеверия, все още не е станало ясно.

Рейтинг

5 10
4 7
3 10
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (72)

Изпрати
Krisa
Krisa
19.05.2019 22:24
Роуз моля нека да се свържем пиши ми на лично.
0
0
Роуз
Роуз
07.03.2016 22:35
Това че наричат нас вампирите измислени ме изненадва тъй като има толкова много сведения данни снимки и истории за нас . От къде мислите е дошла историята за Дракула .Той е бил истински . И само моля всички хора да не си представяте вампирския род като куп зловещи хора с изпити бели лица и черни пелерини . И няма начин да не видите поне една снимка на вампир през живота си или да не сте срещали такъв в живота си .Просто сте ни подминавали като обикновенни хора .Това мога да кажа а пък ако изкате не вярвайте в нас ако изкате варвайте.
1
1
Роуз
Роуз
07.03.2016 22:17
Във Дневниците на вампира има верни и неверни неща за вампирите .Не всеки ухапан от вампир става вампир тъй като вампирският ген би повлиял различно на всеки от нас .Не всяка кръв е съвместима с тази на вампира .А и вампирският ген се предава не само чрез ухапване а и чрез слюнка или ако е извършен полов акт между вампир и човек .Друг начин да станеш вампир според окултните книги е да приложиш ритуала на Безсмъртните . Според мен е по добре да не споменавам методите който се извършват в ритуала за да не бъде покварен нашият вампирски род.
1
1
Miss_Mystery
Miss_Mystery
21.12.2014 15:27
Аз вярвам във всичко на света
0
0
Rossie Cookie Gocheva
Rossie Cookie Gocheva
11.06.2014 15:42
И аз вярвам в вампири и до смятам, че "Дневниците на вампира" е по истински случай. Иначе от къде ще имат толкова много подробности. Аз съм виждала вампир и една моя приятелка беше ухапана. Трябваше да ходи в болницата и и биха някаква инжекция против тетаност. От два месеца не е излязла от къщи по светло, ходи само по дискотеки като в Блейд.
1
3
G.C.
G.C.
18.05.2014 12:43
От коментарите, които прочетох смятам, че Вие имате много голямо въображение.Не е лошо, че вярвате във вампирите, но съм 100% сигурна, че ако не гледахте Дневниците на вампира нямаше да сте толкова вярвящи.В миналото хората смятани за вампири просто са били болни.Да, има такава болест, която се нарича вампиризъм.Не може Вие да си мислите, че сте вампири, само защото имате остри зъби.Това си е от гените на самия човек.За това че може би изгаряте на слънце, съм сигурна, че има обеснение-заболяване или просто алергия.А за това, че си пиете кръвта, и за това има обяснение-или сте луди(надявам се да не е това) или просто сте пракалено вманиачени в Дневниците на вампира, Здрач и други филми за вампири.Има още едно обяснение-просто сте на по 9-10 години и вярвате на всичко, което ви казват и всичко, което видите по телевизията.
Имам по-малък брат и той вярва на всички измислени истории, които му разказват.И аз също като по-малка вярвах в много неща, но пораснах и се осъзнах...
3
1
Анонимна
Анонимна
30.03.2014 11:55
Абе я се осъзнайте малко,направо чета и не мога да повярвам как може да има такива малкоумници , единия вампир, другия пиел собствената си кръв .. Хора вместо да пишете глупости по сайтовете, ходете се вижте с психотерапевт , па дано ви дойде малко акъла в главата . И се хванете на работа!
Иначе по темата - според мен тепърва ще научаваме още много неща за вампирите , нали намериха някви трупове на такива хора и в Бг , ама уж опровергаха,че били вампири, ще я видим тая работа , ако се намерят още 2 3 места с погребани такива хора там
1
0
Кали
Кали
19.10.2013 19:52
И аз започнах да вярвам в вампири след като гледам от толкова дълго дневниците на вампира.но и е странно че на всички мои снимки след като съм била бебе изглеждам почти еднакво
0
1