sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Пеещи скали всяват ужас в цял свят

Пеещи скали всяват ужас в цял свят

Нина НордНина Норд
Джедай
788554
Пеещи скали всяват ужас в цял свят
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Много народи имат легенди за скали, които пеят. Оказва се, че това е истина, твърдят специалисти по изучаване на скалните маси. Според вярванията на хората скалите пеят и стенат, защото там са заключени душите на мъртъвци.

Такава скала има край американската река Ориноко, която векове наред всявала ужас в местното население. Подобно място съществува в пустинята Мохаве в Калифорния. Тази пустиня е доста камениста. Но сред хилядите камъни има един голям, който напомня обърната пирамида. Това е свеен камък за индийнското племе апахи и има свое име Учеакуочуке — пеещият камък.

Пеещи скали всяват ужас в цял свят

Недалеч от Алмаати, на десния брягна река Или също има легендарна пееща планина. Ако се затичаш надолу по склона й, тя започва да издава ужасни звуци – първо тихо, след това все по-силно, докато станат толкова силни, че се чуват на километри...

В американския щат Пенсилвания, в района на река Делауеър, се намират така наречените звънтящи скали, известни още като пеещи камъни. В Източна Пенсилвания те са толкова много, че става въпрос за истински феномен. В окръг Бакс те са известни като Градината на камъните, а в Бриджтаун тауншип – като Звънтящите скали.

В окръг Франклин те са прочути като Пръстена на Дявола. Във всички тези места скалите звънят като камбани. Те са различни по големина – от малки камъчета до огромни, тежащи няколко тона каменни късове. Те се отличават от обикновените камъни по това, че са тъмночервени.

Няма логично обяснение защо тези скали и камъни звънят и пеят, а останалите, които се намират близо до тях – не. Не е ясно и на какво точно се дължи фактът, че те наистина издават звуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
54
42
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Дана
Дана
24.03.2014 23:35
Пеещи скали има и в Стара планина близа до хижа "Мазалат". Пеят от въздушните течения и никой не се ужасява от това, дори е интересно.
6
0
Monny Monsterr
Monny Monsterr
28.02.2014 00:29
Това е доста стряскащо. Честно казано съм любопитна, но не знам дали ще имам смелостта да отида и да чуя тези "пеещи" камъни ако имам тази възможност.
1
1