sanovnik.bg»Статии»Мистерии»От сомати се излиза с вода от таен извор

От сомати се излиза с вода от таен извор

Нина НордНина Норд
Джедай
788541
Медитация
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

В Хималаите е засвидетелстван феноменът сомати. Това е необикновено състояние, до което се достига след дълга медитация. Единствено йогите са способни да влязат в сомати.

Това състояние е един вид самоконсервация, състояние на дълбок сън, в който тялото спира да функционира. Според някои учени механизмът на сомати се базира на прехода на водата, която в изобилие се намира в човешкото тяло, в някакво четвърто състояние, което засега все още не е известно на науката.

Ако се приеме за вярно това твърдение, може да се предположи, че в тялото на йогата, който навлиза в сомати, интензивно се изработва модификация на водата. По този начин тя губи „лошите” си клетки. За да влязат по-бързо и по-лесно в такова състояние, йогите се изкачват високо в планините. Там пият вода от тайни езера, известни само на избрани.

Йогите не могат обаче сами да излязат от сомати. Близки до тях хора, които са посветени в тайната им, трябва да донесат вода от извор, напълнил езерото, от което е пил йогата. Разтрит с тази вода, той се връща отново в нормалното си състояние.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
M. G.
M. G.
21.07.2014 13:55
А как се влиза? ;)
0
1